17:50 23.01.2021

Слідство проситиме про арешт полковника "Альфи", обвинуваченого в підготовці вбивства начальника ГУ внутрішньої безпеки СБУ - ЗМІ

2 хв читати
Слідство проситиме про арешт полковника "Альфи", обвинуваченого в підготовці вбивства начальника ГУ внутрішньої безпеки СБУ - ЗМІ

За вбивство начальника Головного управління внутрішньої безпеки Служби безпеки України, за версією слідства, полковнику спецпідрозділу "Альфа" було обіцяно $50 тис., повідомляє видання "ZN.UA".

Видання наводить текст клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою для полковника спецпідрозділу "Альфа" Андрія Расюка, якого підозрюють у підготовці вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова.

Zn.ua пише, що ймовірно, слідство розраховує, що під час утримання під вартою Расюк дасть свідчення на колишнього першого заступника Голови СБУ Дмитра Нескоромного.

"Найімовірніше, у слідства ще немає достатніх доказових аргументів, щоб оголосити підозру йому (Нескоромному - ІФ)... Як стає зрозуміло з тексту клопотання про обрання запобіжного заходу Расюка, оперативне стеження за ним велося з 7 липня 2020 року. Найімовірніше, Нескоромний міг бути задокументований в матеріалах негласного слідства, яке фіксувало контакти Расюка, який був наближеною людиною до Нескоромного", - пише видання.

Як очікується, СБУ оприлюднить офіційну інформацію з цього приводу на брифінгу в суботу о 18:00.

У суботу вранці Служба безпеки України повідомила про затримання діючого співробітника відомства, який намагався вбити співробітника спецслужби.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про затримання полковника спецпідрозділу "Альфа" Андрія Расюка за підозрою в підготовці вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова. Замовник - екс-заступник голови спецслужби Дмитро Нескоромний оголошений у розшук, повідомив журналіст, головний редактор Інтернет-видання "Цензор.Нет" Юрій Бутусов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА