19:03 23.01.2021

Вбивство начальника управління внутрішньої безпеки СБУ готувалось у змові декількох осіб

2 хв читати
Вбивство начальника управління внутрішньої безпеки СБУ готувалось у змові декількох осіб

Організатор вбивства начальника управління внутрішньої безпеки СБУ запропонував $ 50 000 за вчинення злочину, злочин планувався в змові декількох осіб, а кримінальне провадження не є "розбірками" і переділом сфер впливу, заявляють у СБУ.

На брифінгу в суботу в Києві начальник слідчого управління ГСУ СБУ Анатолій Буліч повідомив, що затримання одного з офіцерів СБУ викликало великий резонанс у суспільстві.

"Кримінальне провадження не є якимись розбірками між співробітниками СБУ, а безпосереднім запобіганням вчиненню тяжкого злочину. У справі не йдеться про якийсь ефемерний перерозподіл сфер впливу або фінансових потоків, як пишуть у ЗМІ", - сказав він.

"Вчора, 22 січня ... СБУ провела резонансне затримання ... Затримано співробітника штабу антитерористичного центру при СБУ за підготовку вбивства на замовлення іншого співробітника СБУ - співробітника головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова", розповів начальник слідчого управління.

За словами Буліча, наразі вирішується питання обрання запобіжного заходу затриманому.

"Збір даних відбувався протягом тривалого часу .... Слідчі СБУ встановили, що мала місце змова кількох осіб, ними був розроблений чіткий план скоєння злочину, організатор для цього підшукував виконавця і запропонував за виконання зазначеного злочину $ 50 000", - зазначив Буліч.

Буліч уточнив: "Учора СБУ затримала одного з організаторів під час передачі частини коштів. Це була оплата підготовки до вчинення злочину".

За словами начальника слідчого управління, не відповідає дійсності інформація про те, що нібито хтось втік у наручниках з місця затримання. "Очевидно, що різні сили намагаються використати цю ситуацію на свою користь, створити фейкову мильну бульбашку, намагаються "підв'язати" до цієї історії президента України", - додав він.

"Якщо є злочин, ми повинні на нього реагувати ... В даному випадку СБУ спрацювала на випередження ... Ми зробили головне - попередили скоєння злочину", - зазначив Буліч.

Зі свого боку начальник відділу Офісу генпрокурора Андрій Лисокобилка додав: "Зараз дії затриманої особи кваліфіковані за ч.1 ст.14, ч.2 ст.28 і ст.348 КК України (посягання на життя співробітника правоохоронного органу), слідчим при узгодженні з прокурором зазначеній особі оголошено про підозру".

Покарання, передбачене законом за цими статтями - позбавлення волі терміном від 9 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Також у СБУ повідомили, що сьогодні Шевченківським районним судом м.Києва обрано запобіжний захід підозрюваному - утримання під вартою без можливості внесення застави. Триває досудове розслідування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА