14:49 25.01.2021

Тимошенко: Ціна на газ не повинна перевищувати 3 грн, знизити тарифи треба рішенням Ради

2 хв читати
Тимошенко: Ціна на газ не повинна перевищувати 3 грн, знизити тарифи треба рішенням Ради

 Партія "ВО "Батьківщина" закликає Верховну Раду розпочати роботу з вирішення питання щодо зменшення ціни на газ.

Як повідомляє прес-служба політсили, лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко під час виступу на погоджувальній раді лідерів депутатських фракцій і комітетів наголосила, що причиною сьогоднішньої кризи є рішення семирічної давнини, коли з корупційною метою українців позбавили дешевого газу власного видобутку. Вже тоді, за її словами, це дозволило попередній владі підвищити ціни в 11 разів, а нинішня влада "продовжила грабувати людей, піднімаючи ціни ще більше".

"За результатами проведеного державного аудиту НАК "Нафтогаз" вивів із країни 225 млрд грн і 75 млрд грн не доплатив у бюджет. Коли прийшла нова влада, вона мусила б випалювати це розпеченим залізом. Де кримінальні справи про виведені 225 млрд грн грошей? Де кримінальні справи проти Коболєва, проти Вітренка, проти всіх попередників, які все це робили?" - заявила Тимошенко.

Так, політик переконана, що треба негайно ухвалити законопроект №1177, згідно з яким громадянам України відпускався б газ власного видобутку з рентабельністю не вище ніж 30%. У законі також треба визначити, що газ із газових сховищ відпускається за тією самою ціною, за якою його було закачано, з урахуванням вартості зберігання і транспортування. Це, за словами Тимошенко, дасть змогу швидко знизити ціну палива для населення.

"Ціна на газ не буде вищою за три гривні за кубометр, а не сім гривень, як зараз пропонують", - пояснила вона.

Окрім цього, вона наголосила, що заради швидкого ухвалення зазначеного рішення "Батьківщина" готова відкликати свій законопроект і подати спільний - від імені всіх фракцій парламенту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА