09:55 28.01.2021

У центрі Києва протестують підприємці, поліція і Нацгвардія заступили на посилену службу

2 хв читати
У центрі Києва протестують підприємці, поліція і Нацгвардія заступили на посилену службу

Правоохоронці спільно з військовослужбовцями Національної гвардії заступили на посилене несення служби в центрі Києва в четвер у зв'язку із запланованим мітингом підприємців із вимогою ухвалення законопроектів про захист спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності.

"Сьогодні у центральній частині Києва заплановано проведення масових акцій біля Верховної Ради України, Офісу президента України, посольства США, Конституційного Суду України і на майдані Незалежності. Для гарантування громадської безпеки та порядку працівники структурних підрозділів столичної поліції, військовослужбовці Національної гвардії України, співробітники ДСНС, кінологи, вибухотехніки і поліція діалогу заступили на службу в посиленому режимі", - повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

За даними правоохоронців, організатори заходів анонсували проведення ходи до будівель органів державної влади, у зв'язку з чим можливе обмеження дорожнього руху окремими вулицями в центрі столиці. Правоохоронці закликають організаторів й учасників акції дотримуватися норм чинного законодавства, карантину і не порушувати громадського порядку.

На 9:00 на майдані Незалежності, центральній площі української столиці, було анонсовано початок демонстрації руху "SaveФОП": "Податковий Майдан - за конституційні права та свободи!" з вимогою ухвалити законопроекти, спрямовані на захист спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності.

Учасники заходу планують пройти до будівель представництва Європейського Союзу, Конституційного Суду України і посольства США в Україні.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", наразі на майдані Незалежності продовжують збиратися учасники акції, грає гучна музика. Незважаючи на снігопад, зібралися вже декілька сотень мітингувальників, вони спілкуються і п'ють каву.

Початок акції перенесли на 9:45, оскільки декілька автобусів із мітингувальниками затримуються. Як повідомили організатори, під час мітингу фізичні особи-підприємці хочуть "розповісти про свої проблеми не тільки українській владі, а й усьому світу". Вони також вимагають зняття впровадженої на час дії карантинних обмежень заборони на роботу.

"Ми просимо небагато, ми не вимагаємо жодних грошей, жодних матеріальних благ для себе або тих людей, які зараз тут стоять. Ми просто хочемо, щоб нам дали спокійно працювати... Щоб або всі люди могли працювати, або не працював ніхто. Тому що великі мережі спокійно працюють, а ми, маленькі бізнеси, залишаємося осторонь. Нам постійно говорять, щоб ми сиділи вдома. Нас закривають на карантин. Хоча для когось це був карантин, а для когось надприбуток. Якось це неправильно", - сказав один із учасників заходу з м. Ірпеня Київської області.

Участь в акції беруть підприємці з усієї України, і з великих міст та обласних центрів, і з невеликих населених пунктів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА