14:13 28.01.2021

У "Батьківщині" вважають, що підтвердження ПАРЄ повноважень делегації РФ провокує протистояння та війни у світі

2 хв читати
У "Батьківщині" вважають, що підтвердження ПАРЄ повноважень делегації РФ провокує протистояння та війни у світі

Підтвердження Парламентською асамблеєю Ради Європи (ПАРЄ) повноважень делегації Російської Федерації у повному обсязі не наближає світ до затвердження справедливості, а провокує протистояння та війни, зазначив перший заступник керівника постійної делегації України в ПАРЄ Сергій Соболєв (фракція "Батьківщина").

"Логіка ПАРЄ мала полягати в тому, щоб не ратифікувати повноваження Російської Федерації. На жаль, після переліку злочинних дій влади РФ, при тому, що частина депутатів, які сидять у парламенті ПАРЄ, обиралася голосами окупованих територій, висновок, зроблений друзями Росії, - це залишити її в ПАРЄ, оскільки потрібен діалог. Ця ситуація просто пригнічує та показує, що, на жаль, у світі й надалі діє право сильного. На мою думку, це рішення світ не наближає ні до справедливості, ні до миру, а навпаки - лише провокує протистояння та війни", - прокоментував Соболєв у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у четвер.

При цьому він також наголосив, що відповідним рішенням ПАРЄ ще раз зафіксувала факт агресії Російської Федерації, порушення прав людини в окупованому Криму та в частині Донбасу, випадки невиконання Росією рішень Європейського суду з прав людини, а також "десятки інших порушень, які стосуються утисків таких громадських організацій, як Меджліс".

Водночас він переконаний, що посилити свої позиції на міжнародній арені Україна може насамперед за рахунок тісної співпраці з США та в рамках НАТО.

Як повідомлялося, ПАРЄ більшістю голосів у четвер підтвердила повноваження російської делегації. Член української делегації Гончаренко заявив, що здаватися не збирається і "ми разом із нашими міжнародними друзями оскаржуватимемо повноваження російської делегації щоразу, коли це буде можливо".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА