11:25 03.02.2021

Нацрада з телерадіомовлення повідомить провайдерам про необхідність дотримуватися рішення РНБО про санкції проти "112 Україна", ZIK і NewsOne

2 хв читати
Нацрада з телерадіомовлення повідомить провайдерам про необхідність дотримуватися рішення РНБО про санкції проти "112 Україна", ZIK і NewsOne

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення повідомить провайдерам про необхідність дотримання рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) про впровадження санкцій проти телеканалів "112 Україна", ZIK і NewsOne.

"У санкційних списках ідеться про супутникові телеканали "112 Україна", ZIK і NewsOne. Ми маємо повідомити нашим ліцензіатам-провайдерам. І моніторити ситуацію щодо виконання рішення РНБО", - заявила в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" глава Нацради Ольга Герасим'юк.

За її словами, у кількох компаній, які зазначені в санкційних списках, справді є частотні присвоєння, але Нацрада у вересні 2019 року не продовжила їм ліцензії.

"Ці частоти мають бути виставлені на конкурс. Але зараз, у зв'язку з коронавірусною пандемією, конкурси призупинено. А тому певний час ці частоти простоюють. Тільки-но буде розблоковано можливість проводити конкурси - ми виставимо їх і перерозподілимо відповідно до вимог українського законодавства", - наголосила Герасим'юк.

Як повідомлялося, санкції проти телеканалів передбачають блокування активів, запобігання виведенню капіталів за межі України, призупинення виконання економічних і фінансових зобов'язань, анулювання або призупинення ліцензій та інших дозволів, отримання (наявність) яких є умовою для провадження певного виду діяльності, заборона користування радіочастотним ресурсом України, припинення надання послуг із ретрансляції/поширення телепрограм/надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування тощо.

Зокрема, йдеться про ТОВ "Аріадна ТВ", ТОВ "Новий Формат ТВ", ТОВ "ТВ Вибір", ТОВ "Телерадіокомпанія "112-ТВ", ТОВ "Лідер ТВ", ТОВ "Партнер ТВ", ТОВ "Новини 24 години", ТОВ "Нові комунікації".

Раніше, 26 вересня 2019 року, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення вирішила не подовжувати термін дії цифрових ліцензій п'яти телекомпаній, які здійснюють мовлення з логотипом "112.Україна".

Регулятор наголосив, що ТОВ "Новий формат ТВ", ТОВ "Аріадна ТВ", ТОВ "Партнер ТВ", ТОВ "ТВ Вибір" і ТОВ "Лідер ТВ" (усі - Київ) не дотримуються умови ліцензії в частині програмної концепції мовлення і змінили формат мовлення з розважально-інформаційного на інформаційний.

Крім того, Нацрада звертає увагу на те, що логотипи зазначених компаній використовують тільки частину логотипа - "112.Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА