11:25 04.02.2021

Зеленський очолює президентський рейтинг, але його відставки вже хоче половина українців - опитування

2 хв читати
Зеленський очолює президентський рейтинг, але його відставки вже хоче половина українців - опитування

Рейтинг президента України Володимира Зеленського продовжує знижуватися, проте він усе ще лідер електоральних симпатій у країні, показали результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" на початку лютого.

Так, за підсумками проведеного 2-3 лютого соцопитування соціологи зазначають, що президентський рейтинг очолює Зеленський. Якби вибори відбулися найближчим часом, то його підтримали б 21,2% тих, хто має намір голосувати й визначився з вибором. За лідера партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрія Бойка проголосували б 17,1%, за п'ятого президента України, лідера "Європейської солідарності" Петра Порошенка - 16,4%, лідерку "Батьківщини" Юлію Тимошенко - 12,3%.

Лідера партії "Сила і честь" Ігоря Смешка підтримують 7,5% опитаних, екс-прем'єра, лідера партії "Українська стратегія Гройсмана" Володимира Гройсмана - 4,3%, лідера Радикальної партії Олега Ляшка - 4,0%, спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова - 3,2%, шоумена Сергія Притулу - 3,1%, лідера ВО "Свобода" Олега Тягнибока - 2,1%, мера Києва Віталія Кличка - 1,1%.

Моделювання другого туру президентських виборів дало такі результати: Зеленський тримає першість у парі з усіма основними опонентами: з Порошенком - 56% проти 44%. У парі з Бойком - 60% проти 40%, з Тимошенко - 55% проти 45%. У можливій парі Бойка й Порошенка - паритет: 51% на 49%.

Також соціологи зазначають, що ідею відставки Зеленського і призначення дострокових виборів глави держави підтримують 50%, не підтримують 46%. Упродовж останніх двох місяців підтримка дострокових президентських виборів зросла з 39% до 50%.

Окрім цього, за даними соціологів, 73% українців вважають, що країна рухається в неправильному напрямі, 17% - у правильному, 10% - не визначилися.

Аудиторія соцдослідження: населення України віком від 18 років і старше в усіх областях, окрім тимчасово окупованих територій Криму й Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Похибка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше ніж 2,2%. Терміни проведення: 2-3 лютого 2021 р.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА