17:57 09.02.2021

Працівникам ДСНС, що гасили пожежі на Луганщині лише "на папері", повідомили про підозру - ДБР

1 хв читати
Працівникам ДСНС, що гасили пожежі на Луганщині лише "на папері", повідомили про підозру - ДБР

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру в службовому підробленні документів трьом посадовцям Державної служби з надзвичайних ситуацій, які підробляли акти гасіння пожеж на Луганщині.

Як повідомляють у вівторок у ДБР, на початку липня 2020 року на території садівничого товариства №5 "Озеро Вовче" в Новоайдарському районі Луганської області виникли масштабні пожежі, внаслідок яких загинули три людини, знищені житлові будинки, господарські будівлі та інше майно.

Водночас, за даними слідства, сили та засоби пожежно-рятувальних загонів до місця пожежі не виїжджали. Натомість для викривлення статистичних показників працівники підрозділів ГУ ДСНС у Луганській області через деякий час після пожежі склали акти про пожежу.

"Під час досудового розслідування слідчі ДБР встановили, що посадові особи вносили неправдиві дані в офіційні документи стосовно керівників гасіння пожежі, сил та засобів гасіння, начебто залучених до роботи", - зазначають у ДБР.

Підозру співробітникам ДСНС висунуто відповідно до частини 1 статті 366 КК України (службове підроблення). Досудове розслідування проводиться за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури та оперативного супроводу Головного оперативного управління ДБР.

У разі доведення провини посадовцям загрожує штраф від 2000 до 4000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі терміном до трьох років із позбавленням права обіймати певні посади терміном до трьох років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА