19:55 10.02.2021

Поліція виявила в приміщенні, де, за твердженням Нацкорпусу "перебували "тітушки" ОПЗЖ, зброю і гранати, понад сто осіб доставлено до відділку

3 хв читати
Поліція виявила в приміщенні, де, за твердженням Нацкорпусу "перебували "тітушки" ОПЗЖ, зброю і гранати, понад сто осіб доставлено до відділку

Поліція провела обшук у приміщенні на вулиці Тверський тупик, де, як стверджував "Національний корпус", перебували "тітушки" партії "Опозиційна платформа - За життя" (ОПЗЖ).

Як повідомляє відділ комунікації поліції Києва з посиланням на начальника столичної поліції Андрія Крищенка, "під час обшуку в приміщенні на Тверському тупику поліцейські вилучили кілька одиниць зброї і гранати".

"Всі ці предмети будуть направлені на експертизу. Всього із зазначеної адреси до територіального управління поліції запрошені понад сто осіб. З ними проводять процесуальні дії", - зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, близько 15:00 середи за спецлінією 102 до поліції Києва надійшло повідомлення про збори невідомих осіб на перехресті вулиць Івана Павла II і Перспективної, що в Печерському районі міста.

"Як тільки ми отримали повідомлення, що дві групи людей зібралися біля будівлі на Тверському тупику, на виклик виїхали додаткові резерви правоохоронців, які забезпечили правопорядок і провели першочергові слідчі дії. Зокрема, в результаті обшуку в приміщенні правоохоронці вилучили кілька одиниць зброї і гранати, які доправили на дослідження. Буде встановлюватися їх походження та мета зберігання. Крім того, до територіального управління поліції запрошені понад сто осіб, з якими проводять процесуальні дії", - зазначив начальник поліції Києва.

Слідчий відділ Печерського управління поліції розслідує кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14 (Приготування до кримінальних злочинів) і ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про додаткову правову кваліфікацію події.

Раніше в середу в прес-службі партії "Національний корпус" повідомили, що їхні активісти заблокували в центрі Києва, на вул. Тверський тупик, 3, "базу бойовиків" партії "Опозиційна платформа - За життя", які, за твердженням націоналістів, готувалися до провокацій у столиці.

"Нам стало відомо, що силові загони під кураторством "ОПЗЖ" готуються дестабілізувати ситуацію в Україні. Під виглядом підтримки закритих телеканалів Zik, "112 Україна" та NewsOne до Києва стягнули групи бойовиків. Активістам "Національного корпусу" вдалось знайти одну з баз, на якій протягом останніх чотирьох днів переховувались тітушки... За попередньою інформацією, тітушки можуть бути озброєні", - повідомили у прес-службі "Нацкорпусу".

Пізніше у "Нацкорпусі" повідомили, що їхні активісти виявили та утримують "куратора тітушок біля бази бойовиків "ОПЗЖ" у Києві". "Активісти "Нацкорпусу" затримали одного з бригадирів тітушок "ОПЗЖ" біля їхньої бази на Тверському тупику у Києві. За його словами, тітушки, зокрема, брали участь у проплачених мітингах "ОПЗЖ", ініційованих на підтримку закритих рішенням РНБО проросійських телеканалів", - йшлося у повідомленні.

Як інформують в партії, у цього чоловіка активісти знайшли дозвіл на зброю і зошит із записами, де, зокрема, згадується "ОПЗЖ", зазначено розцінки за роботу.

Ще через деякий час у "Нацкорпусі" повідомили, що поліція, яка прибула на місце подій, "почала виводити тітушок із будівлі і садити в автозаки".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА