09:57 16.02.2021

Пожежі в Новоайдарському районі в липні-2020: встановлено, що пожежники на місце не виїжджали, інформацію про гасіння було викривлено

2 хв читати
Пожежі в Новоайдарському районі в липні-2020: встановлено, що пожежники на місце не виїжджали, інформацію про гасіння було викривлено

Під час досудового розслідування за фактом масштабної пожежі в Луганській областе влітку 2020 року слідчі територіального управління Держбюро розслідувань у місті Краматорську встановили посадову особу - підбурювача до викривлення інформації про гасіння пожеж, повідомила прес-служба ДБР.

Як нагадали в прес-службі, на початку липня 2020 року на території садівничого товариства №5 "Озеро Вовче" в Новоайдарському районі Луганської області виникли масштабні пожежі, внаслідок яких у вогні загинули три людини, знищено житлові будинки, господарчі споруди та інше майно.

Проте, за даними слідства, сили та засоби пожежно-рятувальних загонів до місця пожежі не виїжджали.

Для прикриття посадових осіб Держслужби з надзвичайних ситуацій від дисциплінарної, кримінальної або іншої встановленої законом відповідальності за можливе недбале ставлення до своїх службових обов'язків інспектори територіальних підрозділів ДСНС вписували в офіційні документи інформацію про керівників гасіння пожежі, а також про сили та засоби, начебто залучені до роботи.

"Слідство встановило, що в липні 2020 року, з метою приховування факту відсутності пожежної техніки ДСНС на гасінні пожежі у вказаному садівничому товаристві, усні доручення інспекторам щодо внесення до офіційних документів викривленої інформації давав 30-річний начальник відділу профілактичної роботи, розслідування пожеж та активних і пасивних засобів безпеки центру забезпечення діяльності ГУ ДСНС Луганської області", - йдеться в повідомленні.

Посадовцю - підбурювачу, який схилив інспекторів до співучасті в скоєнні злочину, повідомлено про підозру у службовому підробленні, тобто внесенні, видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

У разі доведення провини йому загрожує покарання у вигляді обмеження волі терміном до трьох років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю терміном до трьох років.

Досудове розслідування проводиться за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури та оперативного супроводу Головного оперативного управління ДБР.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА