13:39 17.02.2021

Керівник профільного комітету не виключає, що генпрокурор представить річний звіт у Раді до кінця тижня

2 хв читати
Керівник профільного комітету не виключає, що генпрокурор представить річний звіт у Раді до кінця тижня

Керівник комітету з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський (фракція "Слуга народу") не виключає, що цього тижня у Верховній Раді може відбутися звіт генерального прокурора Ірини Венедіктової за 2020 рік.

"Звіт надійшов до Верховної Ради понад тиждень тому, і власне сьогодні (17 лютого - ІФ) планується його розгляд на комітеті, а далі буде вже звіт у стінах парламенту, як це передбачає закон", - повідомив парламентар у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

Водночас, відповідаючи на уточнювальне запитання, чи відома дата звіту генпрокурора на пленарному засіданні ВР, Монастирський зазначив, що "цього тижня можна його очікувати, але коли саме, визначить голова парламенту".

"Комітет ухвалить рішення, що такий звіт має бути, а далі вже голова Верховної Ради планує, коли він відбудеться. По суті, сьогоднішній розгляд означає, що вже завтра може бути звіт генерального прокурора в парламенті", - уточнив голова профільного комітету.

Крім того, він наголосив, що йдеться не про звіт у "справах Майдану", на якому раніше наполягали деякі народні депутати.

Як повідомлялося, комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності на своєму засіданні в середу, 17 лютого, планує заслухати звіт генерального прокурора України Ірини Венедіктової.

Раніше, на засіданні погоджувальної ради в понеділок, заступник голови Верховної Ради Олена Кондратюк запропонувала запросити генерального прокурора Ірину Венедіктову на годину запитань до уряду у парламенті зі звітом щодо розслідування "справ Майдану".

Проте спікер Дмитро Разумков заявив, що генпрокурора не запрошуватимуть на годину запитань до уряду, але "Ірина Валентинівна буде найближчим часом у Верховній Раді України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА