12:44 18.02.2021

"Голос" виступає за підготовку єдиного законопроекту про легалізацію короткоствольної зброї на базі двох зареєстрованих

1 хв читати

Фракція "Голос" висловлюється за підготовку єдиного законопроекту про легалізацію короткоствольної зброї на базі двох законопроектів, які планують розглянути в першому читанні на пленарному засіданні в четвер.

"Ми вважаємо (фракція "Голос" - ІФ), що обидва законопроекти необхідно повернути на повторне перше читання, допрацювати ... й вийти на єдиний законопроект, а потім проголосувати його в залі", - сказав заступник глави фракції, секретар парламентського комітету з питань національної безпеки Роман Костенко журналістам у Києві в четвер.

Костенко нагадав, що, згідно з основним законопроектом про обіг цивільної вогнепальної зброї та боєприпасів до неї (№4335) володіти короткоствольною зброєю можуть громадяни з 28 років, в альтернативному (№4335-1) - з 25 років, "але це не означає, що кожен може піти й купити, в обох законопроектах є вимоги, що людина, яка купує зброю після настання 25 або 28 років, перед цим повинна вже володіти якоюсь зброєю - або гладкоствольною, або нарізною".

За його словами, згідно з основним законопроектом, забороняється носіння короткоствольної зброї, і воно визначатиметься іншими законами - "можна тільки тримати зброю вдома й використовувати її для самооборони". Костенко додав, що таку зброю можна буде також використовувати для навчань і спорту.

Він зазначив, що альтернативний законопроект пропонує дозволити громадянам носити короткоствольну зброю і застосовувати її відповідно до законодавства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА