18:01 18.02.2021

"Ашан Рітейл Україна" допускає звернення до міжнародного арбітражу в спорі про земділянку під Одесою

2 хв читати
"Ашан Рітейл Україна" допускає звернення до міжнародного арбітражу в спорі про земділянку під Одесою

 "Ашан Рітейл Україна" розраховує на повернення у власність ділянки в Одесі, проте в разі негативного результату в українських судових інстанціях розглядатиме питання звернення до міжнародного арбітражу, оскільки ціна АРМА для продажу ділянки не є справедливою і ринковою, повідомив юридичний директор "Ашан Рітейл Україна" Руслан Дубас агентству "Інтерфакс-Україна".

"16 лютого відбулося перше засідання Великої палати Верховного Суду. Ми сподіваємося, що суд у результаті залишить у силі рішення Північного апеляційного госпсуду та встане на захист прав власності. А саме - підтвердить недійсність результатів електронних торгів, за якими було відчужено земельну ділянку за завідомо заниженою ціною", - сказав він.

Компанії "Ашан Рітейл Україна" та "Сітрас Україна", що входять до холдингу Auchan, обстоюють у судах права на земельні ділянки в с. Лиманка (раніше - с. Мізікевича Овідіопольського р-ну Одеської обл.) загальною площею близько 27 га, раніше заарештовані як речові докази та продані на аукціоні за заниженою ціною.

"Ми не можемо зараз назвати збитки, яких зазнала компанія від рейдерства. Але збитків вже зазнала й держава Україна: як мінімум 1,6 млн грн судових зборів, стягнутих виконавчою службою з АРМА, а фактично - з держбюджету", - зазначив Дубас.

Як повідомлялося, Приморський райсуд Одеси у квітні-2019 заарештував земельні ділянки загальною площею близько 27 га і передав їх в управління АРМА. Згодом, згідно з рішенням суду в Єдиному держреєстрі судових рішень, АРМА продало передані йому в управління ділянки на торгах за заниженою ціною - за 8,765 млн грн. Переможцем аукціону стало ТОВ "Пелуччо" (Київ).

ТОВ "Сітрас Україна" (до червня 2018 року - "Іммошан Україна") мало намір завершити у 2018 році будівництво першої черги масштабного трифазного проекту Les Vignes ("Левін", назва на стадії затвердження) на перетині просп. Глушка та просп. Жукова в Овідіопольському районі Одеси.

Компанія планувала вкласти в перший етап проекту $50 млн. Він передбачав будівництво гіпермаркету "Ашан" (15 тис. кв. м), галереї бутиків (4 тис. кв. м) і паркінгу на 3,6 тис. машиномісць. Як очікувалося, проект міг принести регіону близько 1 тис. робочих місць.

ТОВ "Сітрас Україна"(до червня-2018 - "Іммошан Україна") є міжнародним девелопером торговельних центрів і ритейл-парків у країні.

Auchan Retail - міжнародна компанія роздрібної торгівлі, перший магазин відкрито у Франції в 1961 році.

В Україні "Ашан Рітейл Україна" представлений з 2008 року й оперує магазинами у дев'яти містах - Київ, Харків, Львів, Чернівці, Житомир, Дніпро, Кривий Ріг, Запоріжжя, Одеса, а також розвиває e-commerce.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА