20:08 18.02.2021

Порошенко став власником телеканалу "Прямий", купивши його у екс-нардепа Макеєнка

2 хв читати
Порошенко став власником телеканалу "Прямий", купивши його у екс-нардепа Макеєнка

Власником телеканалу "Прямий" став співголова фракції "Європейська солідарність", п'ятий президент України (2014-2019 рр.) Петро Порошенко.

"Дві години тому в державному реєстрі кінцевий бенефіціарний власник "Прямого" каналу змінився. Уже дві години кінцевим власником бенефіціара "Прямого" каналу є Prime Assets Capital - структура, яка на 100% належить Порошенку Петру Олексійовичу", - сказав Порошенко в ефірі телеканалу "Прямий" увечері в четвер.

Як повідомляється на сайті партії "Європейська солідарність", Порошенко купив телеканал "Прямий" у колишнього народного депутата Володимира Макеєнка. "Я заплатив гроші, великі гроші, які могли піти на благодійність, на інші проекти, зокрема соціальні - це мільйони і мільйони для того, щоб покрити борги каналу та інше", - сказав політик.

За словами Порошенка, була інформація, що телеканал мають намір закрити, що проти "Прямого" РНБО може рекомендувати запровадити санкції.

"Учора я мав вечерю з одним із послів "Великої сімки", і у мене розривався телефон, він став червоним. З усіх джерел я отримав повідомлення - 19-го числа проти пана Макеєнка будуть запроваджені санкції, канал "Прямий" буде закритий. Я отримав 18 повідомлень. Частину з яких я показав послу", - сказав лідер "Євросолідарності".

За його словами, уранці в четвер йому зателефонував Макеєнко і попросив допомоги у захисті телеканалу. "Сказав, що єдина його вина, що він декілька років докладав зусиль, щоб підтримувати, забезпечувати, фінансувати і захищати канал. Але зараз він потребує допомоги. Дві години тому ми підписали угоду", - повідомив Порошенко.

Політик звернувся до президента України Володимира Зеленського: "Володимире Олександровичу, завтра на Раді національної безпеки і оборони ви можете запроваджувати санкції проти "терориста" Порошенка, але я дуже раджу вам уважно подивитися, чим закінчив Янукович (екс-президент Віктор Янукович - ІФ), який так намагався закрити "5 канал". Ретельно по днях відслідкуйте. Підкажу - закінчив він погано".

Лідер "Європейської солідарності" наголосив, що свобода слова і журналістські стандарти на телеканалі "Прямий" будуть збережені. "Я гарантую, що високі журналістські стандарти "Прямого" каналу, свобода висловлювань, свобода слова, свобода гостей точно будуть збережені шляхом мого невтручання", - резюмував Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЦПД спільно з TikTok мають намір блокувати "сумнівні" акаунти

Клієнти банків зможуть надсилати довідки про доходи та низку інших документів через "Дію"

Рішення про скасування арешту 19,8% корпоративних прав lifecell дасть змогу закрити угоду з NJJ у максимально короткий термін - CEO "Датагруп-Воля"

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЗАДОВОЛЬНИВ ПОЗОВ LIFECELL, ЗНЯВШИ АРЕШТ ІЗ 19,8% КОРПОРАТИВНИХ ПРАВ КОМПАНІЇ

Фрідман не отримає жодного цента від продажу lifecell, як і передбачають транзакційні документи - Шелемба

SpaceX вивела на орбіту нову групу інтернет-супутників Starlink

Samsung повернув собі лідерство на світовому ринку смартфонів у I кв. - IDC

Міноборони оцифрувало дані про чоловіків призовного віку, які можуть бути мобілізовані в усіх регіонах України - заступник міністра

СБУ з початку 2024 р. викрила 11 ворожих агентурних мереж - Малюк

Apple готує ШІ-процесори для оновлення всієї лінійки Mac - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА