16:30 19.02.2021

Правоохоронці розкрили в Одесі корупційну схему повернення ПДВ

2 хв читати
Правоохоронці розкрили в Одесі корупційну схему повернення ПДВ

Співробітники Національного антикорупційного бюро, Державної фіскальної служби та Державної податкової служби викрили в Одеській області схему необґрунтованого повернення 674 млн грн податку на додану вартість компаніям, задіяним у корупційній схемі з імпорту та розмитнення товарів в Україні, повідомляє прес-служба НАБУ у п'ятницю.

Зазначається, що докази незаконної діяльності понад 20 компаній, які належали одній групі осіб, вдалося отримати у результаті 39 обшуків у складських приміщеннях, які провели протягом грудня 2020 року - лютого 2021 року (останній обшук відбувся 16 лютого).

"Зазначені компанії імпортували та продавали товари в Україні, проте не відображали відповідні відомості у податковому обліку. Як встановило слідство, ці компанії претендували на відшкодування ПДВ, подаючи до податкових органів завідомо недостовірні відомості про те, що товари нібито не продані та перебувають на зберіганні" , - повідомляють правоохоронці.

Вони уточнюють, що слідство встановило не лише відсутність на складах товарів, які за документами мають перебувати там на зберіганні, а й взагалі непридатність цих приміщень для зберігання цих товарів. У зв'язку з цим зафіксовано відсутність підстав для відшкодування компаніям ПДВ.

Епізод, у рамках якого вдалося запобігти втраті 674 млн грн із бюджету, детективи розслідують із серпня 2020 року.

Після першої хвилі обшуків наприкінці 2020 року одна з компаній відмовилася від бюджетного відшкодування на 87 млн грн.

Розслідування в цьому, а також у низці інших проваджень за фактами зловживань під час ввезення та розмитнення товарів в Україні, триває.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА