22:50 19.02.2021

"Голос" підтримує введення санкцій проти Медведчука і його дружини

2 хв читати
"Голос" підтримує введення санкцій проти Медведчука і його дружини

Депутатська фракція "Голос" підтримує рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) про введення санкцій проти народного депутата від фракції "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко через фінансування тероризму, заявив у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" глава фракції Ярослав Железняк.

"Ми абсолютно підтримуємо це рішення. Але, як і у випадку зі звичайними терористами, їх спочатку потрібно обеззброїти, а потім судити. Тому перший крок вже зроблено, тобто санкції введені, - це і є "обеззброєння": у них забрали бізнес, який фінансувався, зокрема, завдяки терористичним організаціям і за гроші якого фінансувалися, зокрема, пропагандистські медіа, у них забрали вплив на українську політику, а також маніпулювання громадською думкою в інтересах країни-агресора", - зазначив Железняк.

Разом із тим він акцентував на необхідності справедливого судочинства, щоб "була достатня доказова база, щоб відбулися суди, і щоб потім ці "посіпаки" Путіна не пішли в міжнародні суди і не повернули ситуацію на свою користь".

Як повідомлялося, РНБО ухвалила рішення про введення санкцій проти 19 юридичних і 8 фізичних осіб.

Як озвучив на брифінгу ввечері в п'ятницю, 19 лютого, секретар РНБО Олексій Данілов, серед осіб, які потрапили під санкції, п'ять громадян Російської Федерації (Вацковський Костянтин Борисович, Донченко Віталій Валерійович, Лісогор Сергій Вікторович, Попов Михайло Юрійович і Маслюк Олександр Миколайович), а також троє громадян України. Серед українців - Лавренюк Наталія Миколаївна (цивільна дружина Тараса Козака, проти якого санкції запроваджено 2 лютого), Марченко Оксана Михайлівна, дружина нардепа Віктора Медведчука, сам Медведчук Віктор Володимирович.

Також, за словами Данілова, під санкції потрапили компанії, зареєстровані на території Російської Федерації, а також компанії, частини яких зареєстровані в Молдові та інших країнах.

Він додав, що санкції запроваджено і стосовно п'яти літаків, якими здійснювалися перельоти за маршрутом Київ - Москва.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА