11:26 23.02.2021

Кличко закликав депутатів Київради відкласти розгляд питання про виділення землі для облаштування Меморіалу в Бабиному Яру

2 хв читати
Кличко закликав депутатів Київради відкласти розгляд питання про виділення землі для облаштування Меморіалу в Бабиному Яру

Столичний мер Віталій Кличко закликав депутатів Київської міської ради перенести питання виділення землі для облаштування майбутнього Меморіалу в Бабиному Яру і провести спочатку депутатські слухання щодо концепції проекту, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації у вівторок.

"Великий резонанс і обговорення в суспільстві отримала тема Меморіалу в Бабиному Яру. Чимало і спекуляцій довкола цього. Тому я пропоную не розглядати на сьогоднішньому засіданні і перенести питання виділення земельних ділянок для облаштування вхідної групи майбутнього Меморіалу. І спочатку провести окремі депутатські слухання, де Фонд "Бабин Яр" представить концепцію проекту та відповість на запитання, що хвилюють депутатів Київради", - зазначив київський мер під час свого виступу в Київраді.

Він також наголосив, що необхідно стежити за тим, щоб реалізація цього проекту відбувалася спільно і під контролем держави.

Як повідомлялося, київські активісти розпочали збір підписів із закликом припинити підтримку російського проекту меморіалізації Бабиного Яру.

До збору підписів долучилися відомі художники, вчені, громадські активісти (разом 89 осіб), які закликають мера Києва та депутатські фракції Київради не підтримувати російський проект меморіалу Бабин Яр і не передавати землю в користування.

Серед інших, свої підписи під цим закликом залишили письменники Юрій Андрухович та Оксана Забужко, публіцист Віталій Портников, нардепи Мустафа Джемілєв, Володимир В'ятрович та Микола Княжицький (всі від фракції "Європейська солідарність), активіст Сергій Стерненко тощо.

Раніше мер Києва Віталій Кличко у 79-ті роковини трагедії в Бабиному Яру заявив, що Меморіальний центр Голокосту "Бабин Яр" у столиці буде створено, і пообіцяв докласти всіх зусиль для реалізації цього проекту

У свою чергу співголова "Асоціації єврейських організацій та общин України" (ВААД) Йосиф Зісельс заявляв, що будівництво тимчасової меморіальної синагоги в Бабиному Яру на місці Кирилівського православного кладовища є черговою спробою Росії спровокувати конфлікт між національними меншинами в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський відвідав медичну роту 95 ОДШБр у Донецькій області

71% українців повністю довіряє ветеранам АТО, які воюють зараз, - опитування

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим від ракетного обстрілу Дніпра

За уточненою інформацією, дитина в Синельниковому, яку вважали загиблою, перебуває у важкому стані в лікарні - ОВА

Велика Британія виділила майже 150 млн фунтів стерлінгів на зміцнення енергетичного сектора України

Прем'єр Польщі закликав фермерів припинити блокування українського кордону

Після знищення російського Ту-22М3 другий літак був змушений розвернутися - ГУР МО

Серед загиблих у Синельниковому - троє дітей від 6 до 14 років, повідомили в ОВА

У Херсоні внаслідок обстрілу виникла пожежа, є постраждалий

Процедуру ввезення гумдопомоги для потреб муніципалітетів та її використання необхідно спростити - мер Тростянця

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА