20:14 23.02.2021

Правоохоронці перекрили підхід до Офісу президента, де запланована акція протесту проти вироку Стерненку

2 хв читати
Правоохоронці перекрили підхід до Офісу президента, де запланована акція протесту проти вироку Стерненку

Підхід до Офісу президента в Києві на вулиці Банковій, де заплановане проведення акції протесту проти вироку активісту Сергію Стерненку, перекрили правоохоронці.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", станом на 19:20 вівторка підхід до Офісу президента перекрила колона правоохоронців у зоні воріт. За словами співробітників поліції діалогу, під час проведення масових заходів доступ на територію Офісу президента буде заборонений.

Уздовж вулиці Банкової розміщені близько десять вантажівок і автобусів Нацгвардії та поліцейських автомобілів.

На самому в'їзді вулиця Банкова також перекрита автомобілями і колоною правоохоронців, але тільки для транспорту, прохід людям дозволений.

На 20:00 біля Офісу президента запланована акція проти рішення Приморського районного суду Одеси, який засудив Стерненка до 7 років позбавлення волі, визнавши його винним у викраденні депутата Лиманської селищної ради Сергія Щербича.

Як повідомлялося, 11 червня 2020 року Стерненка викликали на допит у СБУ, де йому повідомили про підозру в умисному вбивстві й незаконному носінні холодної зброї. Йдеться про події 2018 року в Одесі, коли на нього було скоєно напад. Один із нападників помер. За версією слідства, дії Стерненка були не лише самообороною, оскільки він наздогнав одного з людей, які напали на нього, і смертельно поранив.

15 червня Шевченківський районний суд Одеси обрав Стерненку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту строком на 60 діб. 18 грудня минулого року суд направив активіста під нічний домашній арешт.

Пізніше Стерненку також висунули обвинувачення у викраденні депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербича. Прокурори вимагали засудити активіста до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

23 лютого Приморський районний суд Одеси засудив Стерненка до 7 років позбавлення волі, визнавши його винним у викраденні депутата Лиманської селищної ради Сергія Щербича. Термін відбуття покарання - з 23 лютого 2021 року. Крім того, за рішенням суду, в активіста конфісковано половину всього майна, що належить йому.

Пізніше депутатська фракція "Голос" у Верховній Раді ініціювала збір підписів за відставку генерального прокурора Ірини Венедіктової у зв'язку з вироком Стерненку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА