21:09 23.02.2021

У МВС впроваджують систему "Connect Pro", яка дозволить українцям з вадами слуху повноцінно користуватися сервісами міністерства

2 хв читати
У МВС впроваджують систему "Connect Pro", яка дозволить українцям з вадами слуху повноцінно користуватися сервісами міністерства

Між МВС України та громадською організацією "Соціальна єдність" був підписаний меморандум про співпрацю, який дозволить більш ніж 400 тисячам українців з порушенням слуху повноцінно користуватися всіма сервісами системи МВС завдяки інноваційній системі "Connect Pro".

"Система працює за таким принципом: людина з порушенням слуху викликає потрібну екстрену службу в застосунку, далі з ним зв'язується оператор, який переводить жестове спілкування в текстове повідомлення і озвучує його. Далі, на місце події виїжджає відповідна екстрена служба, представники якої теж можуть спілкуватися з тими, хто не чують, за допомогою програми", - написав у вівторок на своїй сторінці в Facebook заступник голови МВС Антон Геращенко, який підписав від імені міністерства меморандум.

Він розповів, що станом на сьогодні в рамках пілотного проекту "Connect Pro" вже встановлена в сервісних центрах МВС в Києві, Одесі, Львові і Дніпрі, "завдяки чому, за підтримки перекладачів, вже оброблено понад 1000 звернень людей з порушеннями слуху".

Крім того, додав Геращенко, 150 екіпажів патрульної поліції Києва оснащені планшетами, на яких встановлена система "Connect Pro", а також на п'яти прикордонних пунктах функціонують сервіси комунікації для людей з порушеннями слуху.

"Ми продовжимо упроваджувати сучасні технології у своїй діяльності, щоб створити рівні і комфортні можливості для всіх українців! Якщо у Вас є ідеї як зробити сервіси МВС краще й доступніше для наших співгромадян з обмеженими можливостями - пишіть мені в личку. Якщо у вас є друзі або родичі з порушенням слуху, передайте їм цю корисну інформацію. Упевнений, вони будуть вам вдячні", - підсумував Геращенко.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА