21:57 23.02.2021

Спалах нових випадків COVID-19 в Івано-Франківській області має локальний характер, але є тенденція до поширення

3 хв читати
Спалах нових випадків COVID-19 в Івано-Франківській області має локальний характер, але є тенденція до поширення

Спалах нових випадків захворювання COVID-19 в Івано-Франківській області, де з 26 лютого буде введено "червоний" рівень епідемічної небезпеки, носить локальний характер, але має тенденцію до поширення, заявляє головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"З 26 лютого в Івано-Франківській області буде введено "червоний" рівень епідемічної небезпеки і впроваджені посилені обмежувальні заходи. Таке рішення прийняла сьогодні комісії з питань ТЕБ і НС ... .Зараз в області зареєстровано найвищий коефіцієнт виявлення нових випадків серед загальної кількості досліджень - він тримається на рівні 25-27%, рівень госпіталізацій протягом останнього тижня вдвічі перевищує встановлений показник в 60 людей на 100 тис. населення", - написав Ляшко на своїй сторінці в Facebook.

Він зазначив, що також Івано-Франківська область залишається єдиним регіоном в країні, де зайнятість ліжок з киснем перевищує 50% навіть з урахуванням вже додатково розгорнутих ліжок.

За словами головного санлікаря України, тенденції збільшення рівнів захворюваності залишаються невтішними і тижневі темпи зростання кількості пацієнтів у "ковідних" лікарнях прискорилися з 15% до 25%.

"Щодня в "ковідні" лікарні госпіталізують на 50-60% більше пацієнтів, ніж виписують. Це означає, що навантаження на систему охорони здоров'я Івано-Франківської області залишається стабільно високим. Зараз спалах носить локальний характер, проте має тенденцію до поширення. Зокрема, Закарпатська, Чернівецька (сусідні регіони) і Вінницька області, також потрапляють до трійки найбільш зростаючих регіонів", - наголосив Ляшко.

Як повідомлялося, раніше державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС) упровадила "червоний" рівень епідемічної небезпеки в Івано-Франківській області з 26 лютого.

Івано-Франківській обласній державній адміністрації доручено організувати контрольно-перепускні пункти на в'їздах-виїздах на території області та забезпечити проведення температурного скринінгу, опитування осіб про наявність у них респіраторних симптомів, чергування бригад екстреної медичної допомоги, працівників національної поліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Так, за наявності в особи респіраторних симптомів або підвищеної температури тіла організувати направлення таких осіб до закладів охорони здоров'я області для проведення диференційної діагностики.

Крім того, головам Закарпатської та Чернівецької обласних державних адміністрацій доручено проаналізувати епідемічну ситуацію в окремих об'єднаних територіальних громадах і вжити, в разі потреби, додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів.

Також їм доручено розглянути можливість додаткового розгортання ліжок у закладах охорони здоров'я на територіях, де реєструються високі рівні захворюваності гострої респіраторної хвороби COVID-19, і забезпечення їх кисневими точками.

Зокрема, Комісія ТЕБ і НС доручила Міністерству інфраструктури розробити зміни до постанов уряду, після яких набудуть чинності додаткові обмеження:

- до 26 лютого 2021 року вжити заходів щодо корегування графіків руху регулярних та не регулярних перевезень міжобласного сполучення залізничним, авіаційним та автомобільним транспортом в населені пункти Івано-Франківської області та з них.

- заборонити посадку та висадку пасажирів на регулярні та нерегулярні рейси міжобласного сполучення залізничним, авіаційним та автомобільним транспортом з 26 лютого 2021 року в населені пункти Івано-Франківської області та з них.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА