15:47 25.02.2021

Україна зацікавлена у збільшенні присутності сил країн-членів НАТО в Чорному морі - Зеленський у розмові зі Столтенбергом

2 хв читати
Україна зацікавлена у збільшенні присутності сил країн-членів НАТО в Чорному морі - Зеленський у розмові зі Столтенбергом

Президент України Володимир Зеленський у телефонній розмові з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом зазначив, що Україна зацікавлена у збільшенні присутності сил країн - членів НАТО в Чорному морі, повідомляє прес-служба глави Української держави.

"Україна готова й надалі взаємодіяти з альянсом у стратегічних авіаційних перевезеннях у межах програми НАТО SALIS (Strategic Airlift International Solution)", - наголосив президент.

Так, Зеленський висловився на підтримку розширення масштабів діяльності альянсу в Чорноморському регіоні й зазначив, що Україна зацікавлена у збільшенні присутності сил країн - членів НАТО в Чорному морі.

У свою чергу генеральний секретар альянсу наголосив, що організація докладатиме зусиль до збільшення присутності в Чорному морі й уже почала це робити. Він наголосив на тому, що й НАТО, і країни – члени альянсу на двосторонній основі мали б посилити свою допомогу в підготовці Збройних сил України.

"Єнс Столтенберг зазначив, що наполягатиме на цьому. Він також зауважив, що Альянс думатиме, як посилити підтримку військових сил України у межах нинішнього комплексного пакета допомоги. Він також подякував за участь України у місіях НАТО", - йдеться в повідомленні.

Президент Зеленський запевнив, що Україна продовжить участь у місії НАТО в Афганістані "Рішуча підтримка". "Україна готова брати участь у поточних та майбутніх операціях альянсу", - сказав Зеленський.

Зеленський запросив Столтенберга взяти участь в урочистих заходах з нагоди 30-річчя незалежності України і в саміті "Кримської платформи" в серпні 2021 року. Генеральний секретар НАТО повідомив, що серйозно розглядає цю можливість.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА