19:01 25.02.2021

Єрмак: Розраховуємо на зростання присутності компаній з ОАЕ в Україні

2 хв читати
Єрмак: Розраховуємо на зростання присутності компаній з ОАЕ в Україні

Україна розраховує на зростання присутності компаній з Об'єднаних Арабських Еміратів в Україні, заявив керівник Офісу президента Андрій Єрмак під час онлайн-засідання українсько-еміратської координаційної ради у форматі відеоконференції в четвер.

Як повідомляється на сайті президента, засідання відбулося на продовження домовленостей, досягнутих під час офіційного візиту президента України Володимира Зеленського в Об'єднані Арабські Емірати. "Радий тому, що менш ніж за два тижні після візиту ми вже збираємося на перше установче засідання координаційної ради. Це є підтвердженням великого значення нашого співробітництва", - сказав керівник Офісу президента.

Він нагадав, що під час перемовин керівництво двох держав визначило основними напрямками взаємодії продовольчу безпеку, інвестиційне, військово-технічне співробітництво, співпрацю у сфері кредитування, в галузі IT та кібербезпеки. "Ми загалом розраховуємо на зростання присутності еміратських компаній в Україні. Вважаємо, що маємо для цього всі необхідні умови: державні гарантії для великих інвесторів, прозоре законодавство, великі підприємства, готові до приватизації", - зазначив Єрмак.

За його словами, йдеться, зокрема, про залучення інвестицій з ОАЕ в морські та річкові порти, автомобільні дороги, залізницю та авіаційну галузь.

У свою чергу голова еміратської частини координаційної ради Мар'ям Аль Мугаїрі зазначила, що "сьогоднішнє обговорення дає можливість започаткувати новий етап співпраці між нашими країнами". "Наша мета полягає в тому, щоб удесятеро збільшити рівень торгівлі між нашими країнами, яка не буде пов’язана з нафтою, - з $806 млн до $8 млрд", - сказала вона, зазначивши, що дорожня карта досягнення цієї мети розрахована на п'ять років.

Серед напрямів для інвестицій, які становлять інтерес для ОАЕ, вона назвала енергетику, споживчі товари, автомобільну та харчову промисловість.

У засіданні також узяли участь заступник керівника Офісу президента Юлія Свириденко, радник керівника Офісу президента Тимофій Милованов, віце-прем'єр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко, глава Держагентства автодоріг Олександр Кубраков, голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко, гендиректор ДК "Укроборонпром" Юрій Гусєв, заступник міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук, представники відповідних секторів від ОАЕ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посівна-2024 випереджає на 8,3% минулорічну - посіяно 476,7 тис. га ярих

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА