22:01 26.02.2021

Данілов про новий телеканал "Перший незалежний": Якщо який-небудь телеканал буде порушувати законодавство, він буде потрапляти під санкції РНБО

2 хв читати
Данілов про новий телеканал "Перший незалежний": Якщо який-небудь телеканал буде порушувати законодавство, він буде потрапляти під санкції РНБО

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олексій Данілов заявив, що будь-який телеканал буде потрапляти під санкції РНБО у разі порушення українського законодавства і роботи на користь іноземної держави.

Відповідаючи на брифінгу в п'ятницю на питання, яка позиція РНБО України щодо того, що телеканали, які потрапили раніше під санкції, намагаються відновити мовлення на базі телеканалу "Перший незалежний" у Львові, Данілов сказав: "Я вже наголошував минулого разу, і наголошую ще раз: ми працюємо з фактами. Якщо це сталося ... у нас демократична країна. Якщо канал - новий, старий, або будь-який - порушуватиме українське законодавство, якщо він буде працювати на іншу іноземну країну, він терміново потрапить під санкції апарату РНБО для заслуховування на засіданні РНБО".

При цьому Данілов зазначив, що "такого свавілля, яке було до цього, ми не допустимо".

"Більше того, ми сьогодні всіх попереджаємо, що шановні колеги, питання, коли ви порушували чинне законодавство, законодавство, пов'язане зі страхуванням цих людей, які працювали в цих компаніях ... Це питання ще буде попереду. Ви всі працювали в ЗМІ, і ви можете розуміти, що зарплата в 2 500 гривень - це просто смішно. І коли ці люди починають нам "робити мозок", щодо пенсій і зарплат, тощо ... Як казав класик української демократії, починати завжди треба з себе, щоб все було добре", - зазначив секретар РНБО.

Як повідомлялося, 2 лютого президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО, яким фактично заблокував діяльність трьох телеканалів - 112, NewsОne і ZIK, які пов'язують з одним із лідерів партії "ОПЗЖ" Віктором Медведчуком.

Згідно з рішенням, персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи застосовуватимуться, зокрема, до нардепа від "ОПЗЖ" Тараса Козака та юридичних осіб "Аріадна ТВ", "Новий Формат ТВ", "ТВ Вибір", "Телерадіокомпанія "112-ТВ", "Лідер ТВ", "Партнер ТВ", "Новини 24 години", "Нові комунікації".

24 лютого міністр культури і інформаційної політики України Олександр Ткаченко повідомив, що медіахолдинг "Новини", до якого входять телеканали "112 Україна", ZIK і NewsOne, які потрапили під санкції, створив однойменне товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ).

ТОВ "Медіахолдинг "Новини", в який входять телеканали "112 Україна", ZIK і NewsOne, що потрапили під санкції, купив телеканал "NTA Пряма мова Львова" ("Перший незалежний", ТОВ "Тайм медіа", Київ).

Згідно з Єдиним державним реєстром фіз- і юросіб-підприємців, розмір внеску нового власника в статутний капітал телеканалу склав 375 тис. грн, тоді як статутний капітал "медіахолдинг "Новини" становить всього 100 грн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА