12:03 27.02.2021

Підхід до ОПУ, де заплановано акцію протесту проти вироку Стерненку, повністю відкритий

2 хв читати
Підхід до ОПУ, де заплановано акцію протесту проти вироку Стерненку, повністю відкритий

Підхід до Офісу президента в Києві на вулиці Банковій, де заплановано проведення акції протесту проти вироку активісту Сергію Стерненку, повністю відкритий.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", станом на 11.40 прохід на вулицю Банкову, як і підхід до самого Офісу президента, повністю відкритий для всіх охочих, на відміну від 23 лютого, коли правоохоронці перекрили підхід до Офісу.

На площі біля Офісу президента починають збиратися протестувальники. Там стоїть автомобіль із колонками.

Уздовж вулиці Інститутської розміщено близько 10 автобусів Нацгвардії та поліцейських автомобілів, а саму територію проведення заходу охороняє поліція діалогу.

На 12.00 біля Офісу президента заплановано акцію проти рішення Приморського районного суду Одеси, який засудив Стерненка до 7 років позбавлення волі, визнавши його винним у викраденні депутата Лиманської селищної ради Сергія Щербича.

Як повідомлялося, 11 червня 2020 року Стерненка викликали на допит до Служби безпеки України, де йому повідомили про підозру в умисному вбивстві та незаконному носінні холодної зброї. Йдеться про події 2018 року в Одесі, коли на нього було скоєно напад. Один із нападників помер. За версією слідства, дії Стерненка були не лише самообороною, оскільки він наздогнав одного з нападників і смертельно поранив.

15 червня Шевченківський районний суд Одеси обрав Стерненку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на 60 діб. 18 грудня минулого року суд відправив активіста під нічний домашній арешт.

Пізніше Стерненку було також висунуто обвинувачення у викраденні депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербича. Прокурори вимагали засудити активіста до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

23 лютого Приморський районний суд Одеси засудив Стерненка до семи років позбавлення волі, визнавши його винним у викраденні депутата Лиманської селищної ради Сергія Щербича. Термін відбуття покарання - з 23 лютого 2021 року. Крім того, за рішенням суду, в активіста конфісковно половину всього належного йому майна.

Пізніше депутатська фракція "Голос" у Верховній Раді ініціювала збір підписів за відставку генерального прокурора Ірини Венедіктової у зв'язку з вироком Стерненку.

 

Фото - Єгор Шуміхін

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА