12:43 27.02.2021

У Луганській області розпочалася вакцинація військовослужбовців

1 хв читати
У Луганській області розпочалася вакцинація військовослужбовців

У Луганській області розпочалася вакцинація від коронавірусної інфекції військовослужбовців Збройних сил України, повідомляє прес-служба Луганської обласної державної адміністрації в соцмережі Facebook.

"Першим щеплення від Covid-19 отримав капітан медичної служби в/ч А0206 - Іван Стаценко, який безпосередньо надає допомогу військовим, хворим на коронавірус", - зазначається в повідомленні.

Начальник 59-го військового мобільного госпіталю, полковник медичної служби Андрій Телефанко повідомив, що спершу вакцинацію пройдуть військові медики. Поступово щеплення зроблять всім представникам силових відомств.

Наразі 6800 доз вакцини з 14 300, отриманих Луганською областю, спрямовані на імунізацію військовослужбовців.

"Всі, хто виявив бажання вакцинуватися, проходять обстеження у лікаря, міряється температура тіла, артеріальний тиск, збираються дані анамнезу і тоді визначається, чи є протипоказання. Абсолютними протипоказаннями є підвищена температура тіла, гострі захворювання або алергічні реакції до компонентів вакцини", - розповів Телефанко.

Голова Луганської ОДА Сергій Гайдай під час відвідування госпіталю, на базі якого проводиться вакцинація військовослужбовців порекомендував не боятися вакцинації і заявив, що сам також зробить щеплення, тільки-но рівень антитіл в його крові стане нижче норми. Раніше Гайдай вже перехворів на коронавірус.

Перший етап вакцинації в Луганській області планується проводити в термін березень-квітень 2021 року.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА