17:08 03.03.2021

Голова НАЗК вніс припис Шмигалю через порушення в діяльності "Енергоатома"

2 хв читати
Голова НАЗК вніс припис Шмигалю через порушення в діяльності "Енергоатома"

Голова Національного агентства України з питань запобігання корупції (НАЗК) Олександр Новіков вніс припис прем'єр-міністру Денису Шмигалю для усунення порушень антикорупційного законодавства в діяльності "Енергоатома" та скасування незаконного наказу підприємства про звільнення звідти уповноваженого з реалізації антикорупційної програми Олега Поліщука.

"НАЗК внесло припис прем'єр-міністру України про притягнення до відповідальності винних службових осіб ДП "Енергоатом", а також припис в. о. президента державного підприємства Петру Котіну. Так, керівник підприємства підписав накази про відсторонення від посади, дисциплінарну відповідальність та звільнення уповноваженого з реалізації антикорупційної програми ДП "Енергоатом" Олега Поліщука", - повідомляє прес-служба НАЗК на сторінці у Facebook.

У приписі висунуто вимогу скасувати вищезгадані накази й відновити уповноваженого на посаді.

Зазначено, що звільнення уповноважених осіб з ініціативи керівництва має погоджувати НАЗК, однак відповідний запит надіслано не було.

"Також ДП мало повідомити НАЗК про притягнення уповноваженого до дисциплінарної відповідальності не пізніше двох днів із моменту прийняття наказу. (...) Також звільненню передувало повідомлення Олега Поліщука до НАЗК, в якому він зазначив про ознаки кримінального корупційного правопорушення з боку посадовців підприємства. Після цього він отримав статус викривача", - йдеться в повідомленні.

У НАЗК наголосили, що закон забороняє звільняти чи притягувати до дисциплінарної відповідальності викривача за повідомлення про можливі факти корупції. Щоб встановити істину у справі було надіслано в "Енергоатом" запити про надання інформації, проте керівництво підприємства відмовилося їх виконувати.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА