16:02 04.03.2021

Понад 20% українців підтримали б партію "Слуга народу" на парламентських виборах - соцопитування

2 хв читати

(додано текст 3-8 абз.)

Київ. 4 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - 21,9% населення України проголосували б за президентську партію "Слуга народу" на парламентських виборах, якби вони відбулися протягом найближчого тижня, свідчать дані соціологічного опитування респондентів, проведеного центром "Соціальний моніторинг" з 19 до 28 лютого, презентовані в інформаційному агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Водночас серед тих, хто визначився і піде на вибори, 21,3% віддали б свій голос за партію "Опозиційна платформа - За життя", 15% - за партію "Європейська солідарність", 11,3% - за "Батьківщину", 4,9% - за партію "Сила і честь".

Отже, представництво у Верховній Раді розподілилося б у наступний спосіб: 143 голоси у партії "Слуга народу", 132 голоси у партії "Опозиційна платформа - За життя", 100 голосів у партії "Європейська солідарність" і 75 голосів у партії "Батьківщина".

На думку 27,6% респондентів, жодна із партій Верховної Ради не здатна представити продуманих і реалістичних рішень для припинення воєнного конфлікту на Донбасі, 18,9% опитаних вважають такою партією "Опозиційну платформу - За життя", 15,3% - "Слугу народу", 11,8% - "Європейську солідарність", 8,5% - "Батьківщину". Водночас 19% вагалися з відповіддю.

У свою чергу 28,3% українців вважають, що жодна з партій Верховної Ради не здатна запропонувати раціональних рішень для економічного зростання і підвищення рівня життя в країні, 16,7% опитаних вважають такою партією "Опозиційну платформу - За життя", 12,1% - "Слугу народу", 11,8% - "Батьківщину", 10,5% - "Європейську солідарність". Водночас 20,2% вагалися з відповіддю.

20,2% респондентів вважають, що лише "Опозиційна платформа - За життя" може відстояти інтереси людей у питаннях ухвалення закону про землю, 14% - "Батьківщину", 10,5% - "Слугу народу", 9,6% - "Європейську солідарність". При цьому 24,9% не бачать у парламенті партій, здатних відстояти інтереси людей із цього приводу, 22,6% вагалися з відповіддю.

Крім того, за даними соціологічного дослідження, за дострокове проведення парламентських виборів у країні виступають 47,3% українців, переважно зі східних і південних регіонів України, а також Донбасу, водночас 42,3% опитаних не бачать необхідності в їх проведенні, переважно з центральних і західних регіонів країни, 40,3% респондентів не визначилися з відповіддю.

Соціологічне опитування проводив центр "Соціальний моніторинг" із 19 до 28 лютого методом індивідуального інтерв'ю за місцем проживання серед 3 017 респондентів у всій Україні, за винятком тимчасово окупованих територій Донбасу і Криму. Статистична похибка становить від 1,1% до 1,9%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА