17:07 05.03.2021

Експерти, політики і дипломати із США та України 10 березня презентують план стратегічного партнерства двох країн

2 хв читати
Експерти, політики і дипломати із США та України 10 березня презентують план стратегічного партнерства двох країн

Київський безпековий форум, заснований Фондом Арсенія Яценюка "Відкрий Україну", 10 березня презентує документ під назвою "12 пунктів стратегічного партнерства між Сполученими Штатами та Україною".

"Членство України в НАТО зміцнить Північноатлантичний альянс, сприятиме історичному об'єднанню Європи і створить передумови для трансформації відносин з Росією", - наводить прес-служба форуму слова зі спільного звернення американських і українських політиків, дипломатів, експертів і громадських діячів, ініційованого Київським безпековим форумом і підтриманого українськими та міжнародними партнерами.

Організатори наголошують, що саме звернення не має аналогів у двосторонній практиці, українські та американські діячі звертаються до урядів США та України з рекомендаціями щодо порядку денного партнерства двох держав.

З американського боку звернення підписали Френсіс Фукуяма, екс-заступник генерального секретаря НАТО Александер Вершбоу, колишні посли США в Україні Джон Гербст, Марія Йованович, Стівен Пайфер, Роман Попадюк, Вільям Тейлор, а також члени Конгресу Сполучених Штатів, високопоставлені дипломати та відомі експерти.

Серед українських підписантів звернення - голова Київського безпекового форуму та прем'єр-міністр України у 2014-2016 роках Арсеній Яценюк, заступник голови Верховної Ради Олена Кондратюк, співголова Львівського безпекового форуму та заступник голови Верховної Ради у 2014-2019 роках Оксана Сироїд, колишні секретарі РНБО України Володимир Горбулін, Олександр Турчинов та Андрій Парубій, голова комітету Верховної Ради з питань інтеграції України в ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе, народні депутати з фракцій "Слуга народу", "Європейська солідарність", "Голос" і "Батьківщина" та інші.

Київський безпековий форум - головний міжнародний форум України з проблем війни і миру, української та глобальної безпеки, заснований Фондом Арсенія Яценюка "Відкрий Україну" в 2007 році.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

Росіяни вночі та вранці обстріляли шість ОТГ Сумської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА