21:23 05.03.2021

У "Батьківщині" вважають, що санкції США проти Коломойського адресовані безпосередньо Зеленському

2 хв читати
У "Батьківщині" вважають, що санкції США проти Коломойського адресовані безпосередньо Зеленському

Санкції США стосовно бізнесмена, екс-голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігоря Коломойського і його родини, перш за все, адресовані безпосередньо президенту України Володимиру Зеленському, вважає народний депутат Валентин Наливайченко (фракція "Батьківщина").

"Вони адресовані безпосередньо президенту Зеленському. Вони стосуються контактів президента України з новим президентом США Джоном Байденом і очікувань дій президента Зеленського в справі Коломойського", - сказав Наливайченко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

За словами Наливайченка, в порядку денному відносин Україна - США тепер з'явився "питання корупції і впливу конкретного олігарха на демократичні процеси в Україні".

Наливайченко вважає, що питання санкцій США проти Коломойського це "дзеркальна ситуація справи Павла Лазаренка, теж колишнього голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації, якого заарештували в США".

"Сьогодні США сказали ні Коломойському - ми його не упустимо і вказали на його корупцію", - наголосив народний депутат.

Відповідаючи на питання агентства, чи запровадить тепер санкції проти Коломойського РНБО, Наливайченко сказав: "Тепер рішенням РНБО не відбудешся. Де кримінальні справи? Де допити? Де конфіскації?"

Наливайченко розцінив введення США санкцій проти Коломойського і його сім'ї, як екстраординарну подію, коли особисто державний секретар США Ентоні Блінкен дав визначення щодо причетності олігарха Ігоря Коломойського до "значної корупції".

"Йдеться про діяльність колишнього глави Дніпропетровської облдержадміністрації, зокрема і нинішню діяльність Коломойського з підриву демократичних інституцій і процесів в Україні", - сказав Наливайченко.

Наливайченко вважає, що введення санкцій щодо Коломойського і його сім'ї "стосуються і директора НАБУ".

"Де хоч одна кримінальна справа, де хоч один допит, хоч одна конфіскація, де...справжня боротьба з топ-корупцією, з топ-корупціонерами і топ-олігархами?", - наголосив Наливайченко.

Як повідомлялося, США ввели санкції щодо бізнесмена, екс-голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігоря Коломойського у зв'язку з його діяльністю на посаді голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації, яку він займав у 2014-2015 роках.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА