20:21 09.03.2021

СММ ОБСЄ зафіксувала понад сотню порушень режиму припинення вогню на Донбасі за минулу добу

2 хв читати
СММ ОБСЄ зафіксувала понад сотню порушень режиму припинення вогню на Донбасі за минулу добу

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ зафіксувала різке зростання кількості порушень режиму припинення вогню на Донбасі за попередню добу, 8 березня, повідомляється на сайті міжнародної організації.

Згідно з даними звіту, в Донецькій області СММ ОБСЄ зафіксувала 105 порушень режиму припинення вогню, зокрема 83 вибухи невизначеного походження. За добу, що передувала 8 березня, зафіксовано 9 таких порушень.

У Луганській області місія зафіксувала 20 порушень режиму припинення вогню, тоді як напередодні співробітники не документували жодного такого випадку.

СММ і далі здійснювала моніторинг на ділянках розведення сил і засобів у районах Станиці Луганської, Золотого та Петрівського.

Водночас СММ виявила присутність чотирьох членів збройних формувань (із нарукавними пов'язками з написом "СЦКК") на ділянці розведення в районі Золотого, двоє з яких пройшли вглиб ділянки приблизно на 350 метрів, а потім повернулися.

Крім того, співробітники місії спостерігали за ситуацією з пересуванням цивільного населення, зокрема на чотирьох контрольних пунктах в'їзду-виїзду і на трьох відповідних блокпостах збройних формувань у Донецькій і Луганській областях. Спостерігачі відвідали два неконтрольовані урядом пункти пропуску на кордоні в Луганській області.

При цьому зазначено, що свобода пересування місії, як і раніше, була обмежена.

Як зазначають в ОБСЄ, після засідання Тристоронньої контактної групи 22 липня 2020 року, на якому було досягнуто домовленості про додаткові заходи щодо посилення режиму припинення вогню, починаючи з 00:01 27 липня 2020 року і до сьогодні СММ зафіксувала щонайменше 11 тис. порушень режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях, зокрема 4 030 вибухів, проліт 1 438 невизначених боєприпасів, 116 спалахів дульного полум'я, 62 освітлювальні ракети, а також не менше ніж 5 932 черги і постріли).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА