11:12 10.03.2021

Шапран Сергій Валентинович і його успішний проект – Броварський алюмінієвий завод

4 хв читати

Роки незалежності для України не пройшли дарма – ми нарешті повірили, що поняття "якісне" і "національне" – майже синоніми. І якщо ще 10 років тому прикладів, що підтверджують це правило, можна було перерахувати на пальцях однієї руки, то сьогодні кількість успішних українських проектів значно зросла. За прикладами далеко ходити не потрібно, достатньо пошукати в околицях столиці колись напівзруйновані, а тепер – процвітаючі підприємства. Серед них Броварський алюмінієвий комбінат, яким належить дати ім'я "повсталий з попелу".

І в цьому заслуга його незмінного керівника. З 2011 року Шапран Сергій Валентинович доводить, що завзятість, працездатність, вміння працювати з людьми перетворюють в квітуче успішне підприємство навіть колись напівзруйнований завод.

Шапран Сергій Валентинович: бездоганна витримка та цілеспрямованість

Сергій Валентинович Шапран вміє руйнувати стереотипи. Це підтверджує весь його професійний і життєвий шлях. Він показав і довів – щоб стати успішним, не обов'язково бути мажором або багатим спадкоємцем. Досить отримати правильне виховання, гарну освіту і приправити їх здоровими амбіціями.

Саме так і сталося: в 1984 році в сім'ї військовослужбовця народився хлопчик, якому в майбутньому вдалося стати одним із символів успішної української промисловості – не старої, номенклатурної, а сучасної, повністю працюючої та капіталістичної. З реальними грошима, контрактами та задоволеними співробітниками.

З дитинства у Сергія Валентиновича перед очима був приклад батьків, які наставляли – потрібно багато вчитися і працювати, і тоді рано чи пізно ти будеш приречений на успіх. Так і вийшло – після закінчення школи Шапран вступив на правознавчий факультет, потім очолив юридичну фірму, трохи пізніше став біля керма розграбованого заводу, який став би банкрутом, як і багато підприємств початку 2000-х...

Броварський алюмінієвий завод: з руїн в авангард світового виробництва алюмінію

Сьогодні Броварський алюмінієвий завод зовсім не той, що був майже 13 років тому. Тоді це були в буквальному сенсі руїни з порізаним обладнанням, боргами та відсутністю замовлень. У 2011 році новим керівником підприємства став Сергій Шапран. Треба зізнатися, тоді далеко не всі вірили в затію відновити підприємство і знову змусити його працювати.

Але не в правилах амбітного юриста відступати перед труднощами. Незважаючи на молодий вік (а в той час Сергію Валентиновичу було всього 25 років), він прийняв виклик і взявся за роботу.

А працювати було над чим: "вбиті" цехи, "порізане" і вивезене обладнання, борги за комуналку, відсутність кваліфікованих кадрів, та й взагалі будь-яких співробітників... Зараз, дивлячись на успішний і процвітаючий Броварський алюмінієвий завод, частину потужного міжнародного холдингу, важко повірити, що підприємство знаходилося в такому жалюгідному стані. І навіть не віриться, що у молодого керівника Шапрана С.В. вистачило мужності вплутатися, не побоїмося цього слова, в таку аферу.

Проте, роки напруженої роботи не минули безслідно. Не дарма батьки вчили тоді ще школяра Сергія не падати духом і постійно працювати. Він і працював – зібрав штат достойних менеджерів, найняв кращих фахівців, закупив сучасне обладнання, відновив цехи. І ось що з цього вийшло.

Броварський алюмінієвий завод: неможливе-можливо

Сьогодні підприємство – частина ALUMETA GROUP – сучасного міжнародного промислово-інвестиційного холдингу. Його головна особливість – повномасштабне виробництво замкнутого циклу від переробки алюмінію до виробництва та продажу алюмінієвої продукції.

Для багатьох більш зрозумілими є не гарні красномовні слова, а сухі цифри, які говорять самі за себе. Тому звернемося до статистики. Отже, холдинг ALUMETA GROUP і Броварський алюмінієвий завод сьогодні – це:

  • постачання в 30 країн світу;
  • більше 20000 видів продукції;
  • 22000 тонн готових деталей з алюмінію щорічно, виготовлених за міжнародними стандартами;
  • режим роботи 24/7;
  • 5 виробничих цехів;
  • ливарне і екструзійне виробництво;
  • власна лабораторія;
  • лінія упаковки готової продукції;
  • підприємство №1 в Україні з експорту алюмінію.

А ще Броварський алюмінієвий завод – це більше 800 робочих місць для кваліфікованих фахівців з дуже непоганою заробітною платою. Так що команді Шапрана є чим пишатися.

Чи є ще привід для гордості: екологія, оптимізація та сертифікація

На жаль, для більшості сучасних підприємств України охорона праці – це скоріше прикра перешкода, яка виконується виключно на папері. А дотримання екологічних стандартів не витримує ніякої критики. Але все це не має ніякого відношення до Броварського алюмінієвого заводу.

І це – реальне досягнення ефективної команди менеджерів:

  1. Високотехнологічне обладнання дозволяє випускати продукцію за міжнародними стандартами і проходити сертифікацію якості.
  2. Охорона праці суворо стежить за безпекою виробництва і зводить до нуля нещасні випадки і будь-які недоліки в роботі.
  3. Контроль якості проходить в кілька етапів і дозволяє прискіпливо стежити за якістю продукції.
  4. Важливий внесок у збереження екології – це переробка власного шлаку та вторинної сировини.

І навіть в умовах тотального карантину 2020 року завод зумів зберегти всі основні показники своєї роботи і найголовніше – робочі місця. Так що розвиток і процвітання – це питання не везіння й удачі, а грамотного управління та злагодженої роботи однодумців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА