09:34 16.03.2021

У Кремлі називають "міфом" заяви Києва про новий мирний план із врегулювання на Донбасі

2 хв читати
У Кремлі називають "міфом" заяви Києва про новий мирний план із врегулювання на Донбасі

Заступник голови адміністрації президента РФ Дмитро Козак заявляє, що не існує жодного нового мирного плану з врегулювання на Донбасі, про який говорять у Києві.

"Щодо "нового мирного плану". На столі переговорів його немає. Це черговий міф. У будь-якому разі, про що йдеться ніхто з учасників мінського та "нормандського" форматів не знає", - сказав Козак в інтерв'ю "Інтерфаксу" (Interfax.ru).

Козак, який є представником від Росії на переговорах у "нормандському" форматі на рівні політрадників, розповів, що 8 лютого "представники Німеччини та Франції здійснили чергову спробу погодити "компромісний проект" рекомендацій "нормандського" формату для Контактної групи з метою підготовки там "дорожньої карти" із всеосяжного політичного врегулювання конфлікту відповідно до Мінських угод".

При цьому він зазначив, що "представлений проект є надмірно "компромісним" у тому сенсі, що його обтічні положення спричинять нові нерозв'язні суперечності у Контактній групи".

У зв'язку з цим, пояснив представник Кремля, 16 лютого Росія направила всім учасникам переговорів уточнювальні поправки та запропонувала Києву представити свої пропозиції до франко-німецького проекту, а також викласти позицію щодо російських поправок.

"Відтоді українські колеги зберігають багатозначне мовчання...", - сказав він.

Козак також обвинуватив Київ у намірі затягнути конфлікт на Донбасі. "Всі дії Києва свідчать про намір затягнути, заморозити конфлікт. Не випадково почали говорити про якусь "стіну Донбасу". Розкручується версія і про бажання Росії "впровадити отруєну пігулку Донбасу в здорове політичне тіло України". Жодних таємних планів у Росії немає", - сказав Козак.

Він заявив, що Україна шукає відмовки, щоб не вести діалог із представниками Донбасу, і тому вважає необов'язковою резолюцію Ради безпеки ООН 2202, що затвердила Мінські домовленості, яка, за версією Києва, не є обов'язковою.

Представник Росії на переговорах "нормандської четвірки" на рівні політичних радників також обвинуватив Київ у черговому загостренні ситуації, збільшенні частоти та кількості обстрілів на Донбасі.

Козак також стверджує, що переговори в "нормандському форматі" суттєво змінилися, тепер обговорюються конкретні проекти рішень, але Україна знизила свою активність. При цьому він із жалем зауважив, що Росії поки що "не вдається подолати принцип вельми дивної конфіденційності "нормандських" переговорів". "За конфіденційність виступає Україна. В цьому з посиланнями на дипломатичні традиції її підтримують Німеччина та Франція...", - сказав Козак.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА