20:44 16.03.2021

Україна та США мають об'єднувати зусилля для подальшого блокування будівництва "Північного потоку 2"

2 хв читати
Україна та США мають об'єднувати зусилля для подальшого блокування будівництва "Північного потоку 2"

Україна та США мають об'єднувати зусилля з метою подальшого блокування будівництва газопроводу "Північний потік 2", заявив голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

"Україна неодноразово відчувала на собі, як цей економічний проект перетворюється на елемент тиску, елемент впливу не економічного, а політичного. І дуже часто він використовується як механізм шантажу. Тому я впевнений, що ми повинні об'єднувати зусилля в блокуванні подальшого просування цього процесу", - заявив Разумков під час телефонної розмови з сенатором США, співголовою Сенатського українського кокусу Робертом Портманом, повідомляє прес-служба парламенту.

Він назвав питання енергетичної безпеки одним із важливих елементів національної безпеки України й подякував США за санкційну політику стосовно "Північного потоку 2".

Спікер висловив сподівання, що США й надалі забезпечуватимуть санкції стосовно проекту "Північний потік 2", що унеможливить його остаточне завершення, і наголосив на необхідності повного блокування можливості його завершення та введення в експлуатацію.

Разумков також висловив удячність за послідовну санкційну політику США у відповідь на тривалу російську агресію проти України на Донбасі та в Криму й зазначив, що досягнення миру на Донбасі залишається пріоритетом для українського парламенту.

У свою чергу сенатор США Роберт Портман запевнив у підтримці США територіальної цілісності та суверенітету України. Також він висловив підтримку в протидії будівництву й запуску газопроводу "Північний потік 2".

Крім того, Разумков висловив сподівання, що співпраця між Україною і США активізується, зокрема, між групами міжпарламентських зв'язків і комітетами в закордонних справах.

"Україна цінує двопартійну підтримку, яку ми спостерігаємо в Конгресі США. Ми вдячні за підтримку законодавчих ініціатив, спрямованих на посилення допомоги Україні, особливо у сфері безпеки та оборони", - наголосив він.

Також він запевнив, що Україна визначилася зі своїм геополітичним напрямом - це європейська і євроатлантична інтеграція, і зазначив, що вдячний за підтримку США в цьому питанні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА