14:15 17.03.2021

Миколаївська облрада закликає Раду невідкладно ухвалити земельні законопроекти

2 хв читати
Миколаївська облрада закликає Раду невідкладно ухвалити земельні законопроекти

Миколаївська обласна рада закликає Верховну Раду якомога швидше ухвалити законопроекти, які завершать земельну реформу, повідомляє сайт політичної партії "Слуга народу".

"Ми, депутати Миколаївської обласної ради, закликаємо Верховну Раду України невідкладно ухвалити в другому читанні й в цілому законопроекти №2194 та №2195, які, нарешті, повертають громадам право розпоряджатися землею за межами населених пунктів. Ми переконані, що люди мають право бути господарями на своїй землі, й без цього рішення парламенту неможливо завершити процес земельної децентралізації та забезпечити справжнє самоврядування", - йдеться в заяві депутатів Миколаївської облради, яку вони схвалили на своїй сесії.

У повідомленні на сайті партії зазначається, що законопроекти №2194 і №2195 передбачають передання земель державної власності за межами населених пунктів у комунальну власність і впроваджують електронні аукціони з продажу та оренди земельних ділянок державної та комунальної власності.

Як повідомлялося, Верховна Рада у вівторок розпочала розгляд у повторному другому читанні законопроекту №2194 про внесення змін до Земельного кодексу та інших законодавчих актів, що стосуються удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин. Депутатам належить розглянути більше ніж 3 тис. поправок до цього законопроекту.

Законопроект №2195 про внесення змін до деяких законів, що стосуються продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них (оренди) через електронні аукціони було ухвалено в першому читанні 14 листопада 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА