19:51 18.03.2021

Міноборони України запустило процес розробки нового автомобіля для ЗС України

2 хв читати
Міноборони України запустило процес розробки нового автомобіля для ЗС України

Міністерство оборони України розпочало процес розробки нового автомобіля для потреб армії, повідомляє прес-служба міністерства.

"Першим практичним кроком щодо розроблення нового легкового автомобіля підвищеної прохідності для потреб Збройних Сил України стала установча нарада щодо відкриття однойменної дослідно-конструкторської роботи, що відбулася сьогодні, 18 березня. Захід пройшов під головуванням заступника Міністра оборони України Олександра Миронюка за участі представників підприємств і установ, які відгукнулися на оголошення оборонного відомства та надали свої заявки", - зазначається в повідомленні.

До роботи над проектом приєдналися ТОВ "Протект інжиніринг", ТОВ "Віді Юнікомерс", ТОВ "Українська бронетехніка", ТОВ "Конструкторсько-виробниче підприємство "Синергія", ВАТ "Укравтобуспром" і Міжнародний аналітичний центр права "НГО МАЦП".

"Міністерство оборони України змінює підходи, демонструє відкритість в спілкуванні та співпраці у сфері майбутнього технічного оснащення Збройних Сил. Ми вперше проводимо настільки прозорі процедури, публічно надаючи право широкому загалу розробників у здоровій конкуренції розробити армійський автомобіль для вітчизняного війська. Очікуємо, що у термін до 1 липня цього року учасники виконають необхідний перелік умов та повідомлять про це Департамент військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони України", - зазначив Миронюк.

Дослідницько-конструкторську роботу планується проводити за рахунок оборотних коштів виконавців відповідно до державних стандартів України та тактико-технічних завдань, наданих Міноборони. Науково-технічний супровід здійснить Центральний науково-дослідний інститут озброєння та військової техніки ЗСУ.

Дослідні зразки легкового автомобіля підвищеної прохідності пройдуть державні випробування. До участі в комісії державних випробувань будуть залучені представники широкого кола підрозділів оборонного відомства, Генерального штабу та представники виробників дослідних зразків.

Рішення з перспективного варіанту автомобіля для прийняття на озброєння і закупівлі для оновлення парку автомобільної техніки буде прийнято на підставі рекомендацій державної комісії за результатами державних випробувань.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

У Запорізькій області дрони вдарили по транспортній інфраструктурі, є постраждалі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА