20:04 24.03.2021

ВР 30 березня збереться на два позачергових засідання, одне з яких ініціює президент

2 хв читати
ВР 30 березня збереться на два позачергових засідання, одне з яких ініціює президент

Верховна Рада планує провести два позачергових засідання 30 березня, одне з яких ініціює президент України Володимир Зеленський, повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

"Позачергових засідань буде два, і відбудуться вони 30 березня, у вівторок. Одне із засідань ініціюватиме президент", - сказала парламентарій.

За її словами, порядок денний цих засідань буде досить насиченим, більшість законопроектів запропонує до розгляду глава держави.

"Переважно це законопроекти економічного блоку. По-перше, це законопроект президента про виплату 8 тис. грн для підприємців, які наразі на карантині та не працюють у "червоних зонах". Також йдеться про пакет законопроектів, що стосуються амністії капіталів, які президент подав до Верховної Ради декілька тижнів тому", - зазначила Кравчук.

Водночас Верховна Рада має намір під час позачергового засідання "розблокувати велику приватизацію". Відповідні законопроекти були в порядку денному минулого пленарного тижня одразу після питань про земельну реформу.

"І є низка законопроектів, які невеликі, але теж важливі. Один із них - про "пакунок малюка", який має розблокувати тендери на ProZorro, щоб можна було наступну партію "пакунків" закупити. Частина законопроектів стосується правоохоронної діяльності та відповідальності за порушення правил пожежної безпеки. Також розглядатиметься один із урядових законопроектів - 4540: він стосується адмінвідповідальності за порушення самоізоляції та маскового режиму", - додала Кравчук.

Крім того, за її словами, Верховна Рада має намір обов'язково розглянути проект постанови №5295 "Про засудження подій, що відбулись 20 березня 2021 року біля Офісу президента України", а також звіт представників правоохоронних та силових органів щодо того, що відбулося. "Цю частину ініціюватимуть народні депутати, і завтра (25 березня - ІФ) починатимемо збирати підписи", - уточнила Кравчук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА