20:19 24.03.2021

У Чернівцях чоловік помер від інсульту, що стався наступного дня після вакцинації від COVID-19

2 хв читати
У Чернівцях чоловік помер від інсульту, що стався наступного дня після вакцинації від COVID-19

Провізор аптеки військового госпіталю помер від гострого мозкового інсульту в середу вранці у лікарні м.Чернівці, куди був госпіталізований наступного дня після вакцинації проти COVID-19, повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я України.

"15 березня чоловік отримав щеплення проти COVID-19 вакциною Covishield/AstraZeneca. Вакцинацію працівників військового госпіталю здійснювала мобільна бригада. 16 березня о 17:25 чоловіка доставила бригада екстреної медичної допомоги в міську клінічну лікарню №3, де лікувався з приводу інсульту. Протипоказань до введення вакцини, а саме алергії до будь-якого з компонентів препарату у чоловіка не було...За словами керівника мобільної бригади, яка вакцинувала працівників військового госпіталю, пацієнт переніс вакцинацію нормально, скарг на стан здоров'я чоловік не висловлював", - йдеться в повідомленні.

Водночас, у Міністерстві охорони здоров'я зазначають, що у чоловіка були важкі хронічні серцево-судинні захворювання, діабет та інші супутні хвороби. "За попередньою інформацією, причина смерті - гострий мозковий інсульт", - повідомили у відомстві.

Для встановлення точної причини смерті провізора, зафіксованої о 7:10 24 березня, призначено патологоанатомічне дослідження.

При цьому МОЗ має намір розслідувати випадки смерті, які сталися протягом 30 днів після імунізації, відповідно до українського законодавства та міжнародних норм організації фармаконагляду за несприятливими подіями після імунізації.

"Станом на 19 березня у світі введено понад 397 млн доз вакцини проти COVID-19. Відповідно до наявних даних ВООЗ, не зафіксовано жодного випадку смерті від вакцини проти коронавірусу. Важливо, вакцинація проти COVID-19 не запобігає розвитку інших захворювань або смерті від інших причин", - наголошують у відомстві.

Також у МОЗ зазначають, що з початку вакцинальної кампанії, в Україні щеплено 137 026 осіб проти COVID-19. Серед них зареєстровано 590 несприятливих подій після імунізації, лише три пацієнти деякий час перебували під наглядом лікарів. Наразі всі вони здорові.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА