11:27 25.03.2021

Автомобільні номери в Україні видаватимуть не за місцем прописки, а місцем реєстрації ТЗ - МВС

2 хв читати
Автомобільні номери в Україні видаватимуть не за місцем прописки, а місцем реєстрації ТЗ - МВС

У Міністерстві внутрішніх справ України нагадують, що згідно з наказом, який набув чинності на початку березня, автомобільні номери власникам транспортних засобів (ТЗ) видаватимуть не за місцем прописки власника, як раніше, а за місцем реєстрації автомобіля.

"МВС прийняло наказ від 2 березня 2021 року №166, який набуває чинності з моменту опублікування... Основним нововведенням, що запроваджується, є зміна визначення адміністративно-територіальної належності транспортного засобу, а саме не за місцем прописки власника, як було дотепер, а за місцем здійснення реєстрації (перереєстрації) транспортного засобу. Тобто кожний сервісний центр МВС видаватиме на транспортні засоби, незалежно від місця прописки власника, номерні знаки лише своєї області. Зазначені вимоги не поширюються на номерні знаки, які громадяни залишили на платному зберіганні в сервісному центрі МВС", - повідомляється на сайті Головного сервісного центру МВС у четвер.

У відомстві зазначають, що таке нововведення дає змогу оптимізувати процес забезпечення сервісних центрів МВС номерними знаками, а також уникнути зайвих матеріальних витрат на виготовлення, доставку і зберігання номерних знаків інших регіонів у сервісних центрах МВС.

Окрім того, наказ встановлює єдині зразки державних номерних знаків транспортних засобів та вимоги до них. Зокрема, визначено правила застосування, типи й основні розміри державних номерних знаків, встановлено вимоги до інформаційного змісту та технічних характеристик, ідеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України підтримав відповідний законопроект МВС зі зміни правила видачі номерних знаків для транспортних засобів 9 жовтня 2020 року. Раніше Головний сервісний центр МВС щорічно здійснював тендерну процедуру із замовлення, виготовлення та закупівлі номерних знаків на авто, а потім передавав закуплені автономери в регіональні сервісні центри МВС, які, у свою чергу, передавали їх у територіальні сервісні центри; у відомстві називали таку процедуру вкрай громіздкою та економічно невигідною.

"Раніше під час реєстрації транспортного засобу людина отримувала свідоцтво про реєстрацію і номерний знак. Тепер отримуватиме тільки свідоцтво, а вже автономер замовлятиме в тому місці, яке має право виробляти його за державним стандартом. Наша ініціатива дає можливість громадянам на свій розсуд обирати комбінації номерних знаків, які є у вільному доступі, а не тільки ті, які є в сервісному центрі МВС", - зазначив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

Грузія продовжила термін перебування українців без візи до трьох років

У західних областях України в четвер удень 9-14°; на решті території 17-22°

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА