13:26 25.03.2021

Навігацію у Суецькому каналі відновити поки що неможливо, план із транзиту групи суден скасовано

2 хв читати
Навігацію у Суецькому каналі відновити поки що неможливо, план із транзиту групи суден скасовано

Навігація у Суецькому каналі буде призупинена доти, доки контейнеровоз Ever Given не вдасться зняти з мілини, від планів із транзиту декількох суден довелося відмовитися, повідомила у четвер адміністрація Суецького каналу.

"У четвер, 25 березня, навігація у Суецькому каналі призупинена. Ці заходи залишаться в силі доти, доки не завершаться роботи зі зняття з мілини великого панамського контейнеровоза Ever Given", - йдеться у повідомленні адміністрації Суецького каналу.

Керуючий директор адміністрації Суецького каналу адмірал Усама Рабіа заявив, що 13 суден, що перебувають у районі Порт-Саїду, збиралися спробувати продовжити рух каналом, однак від цього плану довелося відмовитися.

"Судна чекатимуть на якорі доти, доки контейнеровоз не зніматимуть із мілини", - наводять західні ЗМІ слова представника адміністрації Суецького каналу Джорджа Савфата.

Раніше повідомлялося, що у четвер уранці поновилися роботи зі зняття контейнеровоза з мілини. Його намагаються зрушити з місця за допомогою восьми великих буксирів.

За даними міжнародної системи позиціонування суден (AIS), у самому каналі та на підходах до нього в Червоному та Середземному морі накопичилося понад 150 суден в очікуванні відкриття проходу, зокрема російські, саудівські, оманські та американські нафтові танкери.

Контейнеровоз Ever Given під прапором Панами сів на мілину у вівторок о 7:40 за місцевим часом незабаром після заходу до Суецького каналу з Червоного моря. Під час руху в північному напрямку на ньому відбулося повне відключення електрики, стверджують у компанії. За іншими даними, причиною був сильний вітер і потужна піщана буря.

Ever Given, на борту якого перебувають понад 20 тис. великовагових контейнерів, направляється з Китаю до нідерландського порту Роттердам. Це одне з найбільших суден у своєму класі. Його довжина сягає 400 метрів, ширина - 59 метрів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА