18:29 25.03.2021

Аварія в Суецькому каналі може спричинити дуже помітні наслідки для глобальної торгівлі - гендиректор DP World TIS Pivdenniy

2 хв читати
Аварія в Суецькому каналі може спричинити дуже помітні наслідки для глобальної торгівлі - гендиректор DP World TIS Pivdenniy

Аварія контейнеровоза Ever Given у Суецькому каналі, який напередодні сів на мілину та заблокував рух, може спричинити дуже помітні наслідки для глобальної торгівлі.

Таку думку в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" висловив генеральний директор контейнерного термінала DP World TIS Pivdenniy (порт "Південний", Одеська обл.) Ігор Жигора.

"Збої в термінах доставки спричинять відсутність товарів у роздробі і, як наслідок, фінансові втрати від недоотриманої вигоди й за кредитами. Витрат зазнають усе, тому зараз увага буквально всього світу - і найбільших бізнесів, і дрібних гравців - прикута до одного маленького екскаватора", - сказав він.

За словами Жигори, через блокування каналу вже зірвані сотні суднозаходжень у всьому світі, скасовується або коригується транзит групи суден.

"Збої в графіці суднозаходжень автоматично спричиняють затримку в доставці різних вантажів і, як наслідок, - зрив контрактних зобов'язань клієнтів морських ліній. Результат - штрафні санкції учасників "логістичного ланцюжка", тобто судновласників, фрахтувальників, вантажовласників. Зараз у районі Суецького каналу - затор більше ніж зі 150 суден, які доставляють продукти харчування, товари широкого вжитку, нафтопродукти. Окрім продовольчих товарів і товарів ширвжитку, в дорозі багато промислової продукції та обладнання, оплаченої, зокрема, і кредитними грошима", - наголосив гендиректор DP World TIS Pivdenniy.

Як повідомлялося, контейнеровоз Ever Given під прапором Панами сів на мілину у вівторок о 7:40 за місцевим часом незабаром після заходу до Суецького каналу з Червоного моря. Під час руху в північному напрямку на ньому відбулося повне відключення електрики, стверджують у компанії. За іншими даними, причиною був сильний вітер і потужна піщана буря.

Ever Given, на борту якого перебувають понад 20 тис. великовагових контейнерів, направляється з Китаю до нідерландського порту Роттердам. Це одне з найбільших суден у своєму класі. Його довжина сягає 400 метрів, ширина - 59 метрів.

У четвер уранці поновилися роботи зі зняття контейнеровоза з мілини. Його намагаються зрушити з місця за допомогою восьми великих буксирів.

Адміністрація Суецького каналу заявила, що навігацію в каналі буде призупинено доти, доки контейнеровоз Ever Given не вдасться зняти з мілини. Від планів щодо транзиту кількох суден довелося відмовитися.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував Сенату США за схвалення життєво необхідної допомоги Україні

Сенат США підтримав закон про допомогу Україні

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА