17:36 26.03.2021

Тимошенко: Страхова медицина - це якісне лікування пацієнтів і гідна зарплата для медиків

2 хв читати
Тимошенко: Страхова медицина - це якісне лікування пацієнтів і гідна зарплата для медиків

Команда Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" розробила фундаментальний системний закон про страхову медицину в Україні, який базується на найкращому світовому досвіді, ухвалення якого забезпечить чотириразове зростання фінансування медичної галузі та полегшить українцям доступ до якісного лікування, а медикам - гідну оплату праці, повідомляється на сайті політсили.

"Чому влада вирішила, що українці найзаможніші, що вони навіть зможуть на другій ланці робити співфінансування медичних послуг? Дивно, коли середньостатистичний американець, який має у 20 разів більше дохід, ніж українець, зі своєї кишені не платить за послуги з охорони здоров'я, адже в нього є страховка. Так само робиться в Німеччині, Італії, Франції. Досить з України медичних експериментів, нам потрібна страхова медицина", - сказала Тимошенко під час робочого візиту до Чернігівської обласної лікарні.

За її словами, найнагальніше завдання на сьогодні, в період третьої хвилі коронавірусу, якнайшвидше прибрати несправедливість, яка є в оплаті праці медиків.

"Лікарі, які прямо дотичні до ковідних хворих, тому що вони їх лікують, отримують спеціальну доплату, а інші медики та медичний персонал, тобто всі, хто не прямо дотичний до ковідних хворих, але все одно щодня з ними контактує, не отримують жодних доплат. Наприклад, біологи, спеціалісти з КТ, МРТ, водії швидких. Ми хочемо це виправити через Фонд протидії ковіду, який ми "вибили" в бюджеті на цей рік. Щоб гроші пішли саме на заробітні плати лікарям", - повідомила лідерка "Батьківщини".

Вона зазначила, що впровадження страхової медицини допоможе не допустити в майбутньому випадків дискримінації в оплаті праці медиків.

"Ми хочемо домогтися впровадження страхової медицини, яка дала б змогу хворій людині не витягати останні гроші з кишені на оплату лікування, а лікарі мали всі умови, щоб відпустити людину додому здоровою, отримавши при цьому гідну плату за свою працю. Повноцінна страхова медицина - це те, за що нам усім треба поборотися, щоб українці відчули іншу динаміку життя, а галузь - фінансування", - переконана Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА