11:32 28.03.2021

Довибори у двох округах Донецької та Івано-Франківської області проходять у штатному режимі - ЦВК

2 хв читати
Довибори у двох округах Донецької та Івано-Франківської області проходять у штатному режимі - ЦВК

У неділю, 28 березня, в одномандатних виборчих округах №87 (Івано-Франківська область) і №50 (Донецька область) проходять проміжні вибори народних депутатів, виборчий процес розпочався вчасно і проходить у штатному режимі, повідомляє прес-служба Центральної виборчої комісії.

"Сьогодні, 28 березня 2021 року, в одномандатних виборчих округах №50 (Донецька область) та №87 (Івано-Франківська область) відбуваються проміжні вибори народних депутатів України. Всі 229 виборчих дільниць (221 - звичайна та 8 - спеціальних) відкрилися вчасно, о 8:00. Загалом майже 295 000 виборців зможуть взяти участь у голосуванні в обох округах", - йдеться в повідомленні, на сайті ЦВК у неділю вранці.

Результати проміжних виборів народних депутатів України в цих округах мають встановити не пізніше, ніж на п'ятнадцятий день з дня голосування, тобто до 12 квітня 2021 року включно.

Згідно з даними Центральної виборчої комісії, на виборах в окрузі № 87 будуть представлені 14 кандидатів, зокрема 8 висунуті від партій і 6 самовисуванців.

Серед кандидатів - представник від партії "За майбутнє", екс-директор туристичного комплексу "Буковель" Олександр Шевченко, представник Партії "Слуга народу", спортсмен і актор Василь Вірастюк, а також представник ВО "Свобода" Руслан Кошулинський.

Кандидат від партії "Європейська солідарність" на довиборах до Верховної Ради Маруся Звіробій (Олена Самбул (Біленька) зняла свою кандидатуру у 87-му виборчому окрузі на користь Кошулинського.

У виборах в окрузі №50 візьмуть участь 18 кандидатів, зокрема 10, висунутих партіями, і 8 самовисуванців.

Серед них - представник Партії "Слуга народу", голова Покровської районної державної адміністрації Донецької області Андрій Бондаренко, представник Партії "Європейська солідарність", волонтер і дитячий судинний кардіохірург Юлія Кузьменко. Представник Партії "Опозиційна платформа - За життя", генеральний продюсер телеканалу "112 Україна" Артем Марчевський зняв свою кандидатуру.

Як повідомлялося, позафракційний народний депутат Руслан Требушкін, який представляє виборчий округ №50, написав заяву про складання депутатських повноважень у зв'язку з обранням його на посаду Покровського міського голови Покровського району Донецької області. 16 грудня Верховна Рада достроково припинила його повноваження.

Раніше народний депутат фракції "Слуга народу" Зіновій Андрійович, обраний в окрузі №87, написав заяву про складання депутатських повноважень у зв'язку з обранням його на посаду міського голови м.Надвірна Івано-Франківської області. Верховна Рада достроково припинила його повноваження народного депутата 17 грудня.

ЦВК рішенням від 27 листопада призначила проміжні вибори народного депутата України в зазначеному окрузі на неділю, 28 березня 2021 року. Початок виборчого процесу було призначено на 27 січня 2021 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА