06:40 30.03.2021

Ляшко: НСЗУ почала перевірку лікарень УЗ, яким були виділені кошти на лікування пацієнтів з COVID-19

2 хв читати
Ляшко: НСЗУ почала перевірку лікарень УЗ, яким були виділені кошти на лікування пацієнтів з COVID-19

Національна служба здоров'я України розпочала перевірку медустанов АТ "Укрзалізниця" (УЗ), яким були виділені кошти на лікування пацієнтів з COVID-19, але які відмовилися приймати таких пацієнтів, повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

"Після того, як лікарням Укрзалізниці виділили кошти, вони повинні були почати госпіталізацію хворих з COVID-19. Вони отримали 60 млн грн додаткового фінансування з держбюджету для дев'яти лікарень. У мене зараз питання до власників, де зараз ці гроші, чому ми не можемо госпіталізувати пацієнтів. З понеділка там працює аудит НСЗУ з перевірки використання коштів", - сказав він в ефірі програми "Свобода слова" на каналі ICTV в понеділок увечері.

Ляшко зазначив, що кошти були виділені медустановам системи УЗ для підготовки до госпіталізації пацієнтів з COVID-19, оскільки лікарні системи УЗ були визначені як резервні для госпіталізації таких пацієнтів.

"Лікарні Укрзалізниці - це відомчі лікарні, ми їх ввели до переліку медустанов, які надають допомогу при COVID-19, ми їм виділили кошти. НСЗУ після укладення контракту виплатила кошти на підготовку - на закупівлю ліків, на закупівлю кисневих концентраторів, на закупівлю ЗІЗ", - сказав він.

Як повідомлялося, 24 березня три медустанови системи Укрзалізниці в Києві не прийняли хворих з COVID-19, не дивлячись на те, що вони уклали договори з НСЗУ і отримують кошти за надання допомоги хворим з COVID-19.

За словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова, станом на 24 березня всі столичні лікарні "Укрзалізниці" повинні були приймати по 50 хворих з COVID-19, а з понеділка - 100. Проте, в лікарні № 1 Києва виділено для цих цілей тільки шість ліжок, у лікарні № 3 - 120, з них зайнято 16, а лікарня № 2 взагалі не надає даних.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА