15:58 30.03.2021

Україна та Франція домовилися про виробництво 370 пожежних висотних підйомників за EUR300 млн - Аваков

2 хв читати
Україна та Франція домовилися про виробництво 370 пожежних висотних підйомників за EUR300 млн - Аваков

Україна спільно з Францією вироблятиме пожежні висотні підйомники, повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час підписання протоколу про наміри між Державною службою України з надзвичайних ситуацій і французькою компанією Echelles Riffaud.

Як повідомляє прес-служба МВС України у вівторок, документ підписали глава ДСНС Микола Чечоткін, генеральний директор Echelles Riffaud Бенжамен Кустіє та експортний директор компанії Марк Ларів.

За словами Авакова, йдеться про виробництво 370 од. комплексів із підйомниками до 33 м і 42 м. Вартість контракту - EUR300 млн, але французька сторона пішла на умови довгострокового кредитування, розрахованого на 10 років.

"Проте важливим аспектом двосторонньої співпраці лишається умова, коли автомобілі французького виробництва будуть складені на українських заводах. Планується закупівля 370 таких пожежних машин. Крім того, наші спеціалісти пройдуть навчання у своїх французьких колег", - наголосив міністр.

За словами Авакова, в пожежно-рятувальних підрозділах склалася критична ситуація з сучасними технічними засобами для забезпечення гасіння пожеж і порятунку людей із висотних будівель. Міністр наголосив, що наявна техніка експлуатується вже понад 40 років, 90% якої вже відпрацювали всі встановлені терміни експлуатації.

"На жаль, Україна не виробляла і не виробляє таку техніку. Тому МВС спільно з французькими партнерами домовилися про виробництво для українських рятувальників сучасної пожежної техніки", - сказав міністр, додавши, що французька Echelles Riffaud працює на ринку понад 150 років.

Він також зазначив, що надалі підписаний протокол буде оформлено в міжурядову угоду, яку ратифікують народні депутати.

За попереднім планом, нові автомобілі запрацюють в українських містах наступного року.

За словами глави ДСНС Чечоткіна, які наводяться в прес-релізі, нині в розпорядженні підрозділів служби є лише 290 од. висотних підйомників, з яких 260 відпрацювали ресурс.

Надзвичайний і повноважний посол Франції в Україні Етьєн де Понсен нагадав, що Україна та Франція вже працюють над двома великими спільними контрактами - постачанням 55 вертольотів у рамках Єдиної авіаційної системи та 20 патрульних катерів для потреб ДПСУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА