16:59 02.04.2021

На місці військової частини в центрі Львова планують влаштувати діловий та адміністративний центр

1 хв читати
На місці військової частини в центрі Львова планують влаштувати діловий та адміністративний центр

На місці військової частини в центрі Львова планують влаштувати діловий та адміністративний центр, повідомляє прес-служба Львівської міськради.

За даними прес-служби, сьогодні міськвиконком Львівської міськради ухвалив рішення "Про розвиток території, обмеженої вулицями Городоцькою, Тараса Шевченка та Ярослава Мудрого".

Йдеться про колишнє військове містечко №7, площа якого становить 7 га.

Рішення виконкому, зокрема, передбачає проведення всеукраїнського архітектурного конкурсу для трансформації зазначеної території в інтересах громади Львова.

"Пропонується цінну історичну забудову, яка має дуже важливе значення для історії ЗУНР, а також інші важливі історичні елементи та будівлі зберегти. Їх не зачеплять трансформаційні процеси та руйнації, а натомість там, де є територія, яка не використовується, активно її сформувати, зробивши там велику зелену зону, по суті парк в центрі міста. Також пропонується облаштувати там громадські простори, щоб наситити важливими функціями, такими як конгрес-хол, івент-хол, музейний комплекс, а також наситити діловою, адміністративною функцією цей комплекс", - наводить слова головного архітектора Львова Антона Коломєйцева прес-служба.

Міський голова Львова Андрій Садовий додав, що на цій території влада планує побудувати новий адміністративний будинок для Львівської міської ради.

Крім того, мерія обговорює з ЛНУ імені Івана Франка можливість будівництва будівлі для перенесення частини музейних колекцій університету.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА