19:02 05.04.2021

Журналісту Бутусову погрожували в гримерці одного з телеканалів, поліція розпочала розслідування

1 хв читати
Журналісту Бутусову погрожували в гримерці одного з телеканалів, поліція розпочала розслідування

Поліція розпочала досудове розслідування за фактом погроз, що надійшли на одному з телеканалів українському журналісту, головному редактору одного з інформаційних інтернет-порталів Юрію Бутусову, повідомляється на сайті Національної поліції України в понеділок.

За даними правоохоронців, інформацію про конфлікт оприлюднив сам Бутусов. "Він заявив, що після завершення програми на одному із телеканалів у його гримерку зайшли громадяни, один із яких почав погрожувати фізичною розправою. Оприлюднений допис того ж дня виявили працівники поліції під час моніторингу мережі інтернет. Слідчі поліції прийняли в журналіста заяву про скоєння правопорушення, а інформацію про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань", - ідеться в повідомленні.

Правова кваліфікація - ч.1 ст.345-1 Кримінального кодексу України (погроза вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо журналіста у зв'язку із здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності), що передбачає покарання у вигляді виправних робіт або позбавлення волі.

"Наразі потерпілого допитано, в кримінальному провадженні проводяться необхідні слідчі дії для встановлення та перевірки усіх обставин скоєння вказаного злочину... Поліцейські встановлюють і перевіряють обставини події та осіб, імовірно, причетних до зазначеного злочину", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА