12:40 05.04.2021

Представники "Слуги народу" з комітету з нацбезпеки та голова комітету Конгресу США обговорили можливість розширення військової підтримки Україні

2 хв читати
Представники "Слуги народу" з комітету з нацбезпеки та голова комітету Конгресу США обговорили можливість розширення військової підтримки Україні

Глава фракції "Слуга народу", член парламентського комітету з питань національної безпеки Давид Арахамія, керівник цього комітету Олександр Завітневич і голова Комітету з озброєння палати представників Конгресу США Адам Сміт (Демократична партія) обговорили можливість розширення військової підтримки Україні з боку США, залучення фінансової та технічної допомоги для реформування Повітряних сил ЗСУ, повідомляє сайт політичної сили.

"Це допоможе покращити технічну базу, озброєння, а також оновити застаріле військового обладнання", - сказав Арахамія під час онлайн-зустрічі.

Лідер фракції наголосив, що партія "Слуга народу" робить усе для посилення обороноздатності країни. За його словами, завдяки парламентським і позапарламентським ініціативам удосконалюється процес оборонних закупівель, триває реформа "Укроборонпрому" та Служби безпеки України.

Зі свого боку Сміт запевнив співрозмовників у двопартійній підтримці України у військовій сфері, наголосивши, що це один з елементів допомоги США в протистоянні України російській агресії.

Він наголосив на важливості реформ в оборонній і правоохоронній сферах, а також підтримав курс президента Володимира Зеленського у сфері боротьби з корупцією.

Співрозмовники також обговорили загрози, які можуть виникнути у зв'язку з будівництвом "Північного потоку-2".

За словами Арахамії, обидві держави вважають цей проект загрозою не лише для України, а й загалом для Європи.

"Треба визначити можливі механізми, які не дадуть Росії завершити проект. Варто посилити санкції з боку США та залучити до цього ширше коло партнерів", - заявив нардеп.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенат США підтримав закон про допомогу Україні

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА