15:53 06.04.2021

Контррозвідка СБУ в Харківській області заблокувала канал постачання до РФ комплектуючих до військової техніки

1 хв читати
Контррозвідка СБУ в Харківській області заблокувала канал постачання до РФ комплектуючих до військової техніки

Контррозвідники СБУ під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури заблокували канал постачання на підприємства військово-промислового комплексу РФ української продукції військового призначення.

"Слідчі органів безпеки задокументували, що керівники низки харківських промислових підприємств, серед яких були й особи з громадянством РФ, налагодили на власних виробничих потужностях виготовлення систем кондиціонування для російської військової техніки. Встановлено, що українська продукція була повним аналогом штатних російських систем кондиціонування, але кодифікована іншою номенклатурою для унеможливлення її ідентифікації як військової", - написав на своїй сторінці у Facebook начальник прес-центру Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За його словами, харків'яни постачали кондиціонери як цивільну продукцію на адресу підконтрольних їм підприємств у РФ. Там фахівці змінювали маркування і підробляли документи про нібито виготовлення продукції у Росії. Потім вона постачалася до підприємств військово-промислового комплексу РФ.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення організаторам про підозру за ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України. Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення і притягнення до кримінальної відповідальності всіх осіб, причетних до функціонування каналу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА