18:26 06.04.2021

Правоохоронці викрили схему привласнення сільськогосподарських земель у кількох областях України

2 хв читати
Правоохоронці викрили схему привласнення сільськогосподарських земель у кількох областях України

Служба безпеки України викрила протиправний механізм привласнення 5 тисяч гектарів державних земель сільськогосподарського призначення, який завдав держбюджету близько 80 млн грн збитків та в якому були замішані чиновники Держгеокадастру, що діяли на замовлення менеджменту великого агрохолдингу, повідомляє прес-служба СБУ у вівторок.

"Оперативники спецслужби встановили, що топменеджмент агрохолдингу залучив до оборудки низку комерційних структур. Ділки незаконно отримували паспортні дані соціально незахищених та малозабезпечених громадян, які не використали своє право на безоплатну приватизацію земельних ділянок. Потім зловмисники, використовуючи зв'язки серед службових осіб органів Держгеокадастру, оформлювали документи для передачі земель у приватну власність", - повідомляють правоохоронці.

Вони уточнюють, що після оформлення права власності організатори через підконтрольних нотаріусів здійснювали операції з купівлі-продажу без участі реальних власників землі.

"У такий спосіб земельні ділянки переходили у власність комерційних фірм, які афілійовані з одним із найбільших агрохолдингів регіону", - наголошують у спецслужбі.

Зазначено, що через дії зловмисників із держвласності виведено близько 5 тисяч гектарів сільгоспземель у Чернігівській, Сумській і Черкаській областях.

"За попередніми висновками фахівців, сума збитків, завданих державі, становить майже 80 млн грн", - уточнюють у СБУ.

Там наголошують, що правоохоронці здійснили понад 10 обшуків в офісах агрохолдингу та комерційних структур, задіяних в оборудці, під час яких вилучено документацію, чорнові записи, а також комп'ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

Уточнюється, що розслідування здійснюється за ст. 190 та ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

"Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи і притягнення до відповідальності осіб, причетних до оборудки", - резюмують у спецслужбі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА