11:57 07.04.2021

Дорожня карта добудови проектів "Аркади" розрахована на три-п'ять років - Кличко

2 хв читати
Дорожня карта добудови проектів "Аркади" розрахована на три-п'ять років - Кличко

Наступним етапом вирішення питання добудови та передання квартир проектів банку "Аркада" стане затвердження детальної дорожньої карти добудови проектів, повідомив голова Київської міської держадміністрації Віталій Кличко на онлайн-брифінгу після підписання меморандуму щодо вирішення соціального питання добудови та передання квартир інвесторам ЖК "Еврика", "Патріотика" та "Патріотика на озерах".

"Щоб відповісти на запитання кожного з вкладників, коли ж він зможе отримати своє житло, нам треба розробити ще більш детальну дорожню карту добудови проектів. Наші плани розраховані на термін від трьох до п'яти років, таку інформацію було озвучено на наших робочих нарадах", - повідомив Кличко.

За його словами, деякі об'єкти побудовані на 90%, деякі - на фазі планування, щодо кожного більш детальну інформацію буде озвучено найближчим часом. "Це питання до ТОВ "Столиця", яке зробить покроковий план для кожного проекту", - повідомив Кличко.

Голова КМДА ухилився від прямої відповіді, коли і на яких умовах буде переукладено договір оренди з новим забудовником на 176 га, де планувалася "Патріотика на озерах", а активісти відстоюють створення екопарку "Осокорки".

"Ця територія була виділена ще в радянські часи під житлову забудову. Однозначно нам необхідно знаходити компроміс, щоб і будівництво було, і залишилася рекреаційна зона для майбутніх мешканців. Ми презентуємо план і розглядатимемо всі можливості, щоб зберегти зелені зони - це є ключовий стандарт життя. Ми знайдемо компромісне рішення для і інвесторів, і тих, хто живе поруч, щоб зберегти екосистему", - повідомив Кличко.

Нагадаємо, сьогодні голова НБУ Кирило Шевченко, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова Київської міської держадміністрації Віталій Кличко та інші підписали меморандум щодо вирішення соціального питання добудови та передання квартир інвесторам ЖК "Еврика", "Патріотика" та "Патріотика на озерах".

Згідно з меморандумом, добудовувати ЖК "Еврика", "Патріотика" та "Патріотика на озерах" буде ТОВ "Столиця Груп", а контролювати його виконання буде вже створена дирекція з питань добудови ЖК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА